Desiaty ročník Hore Váhom – dolu Váhom v cieli s atletikou

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 14. mája 2023, 12:24

Počasie ako na objednávku, nálada vynikajúca, 112 duší na 112 bicykloch, štart z parkoviska na Žilinskej ceste pri spojenej škole a cieľ na terase Športhotela Piešťany. Medzitým parádna cyklovačka. Tak by sa dal stručne zhrnúť jubilejný desiaty ročník prvomájového podujatia, ktoré si kedysi dávno vymyslela Iveta „Mucha“ Ondrášiková a ktoré po dekáde svojej existencie má vychytané všetky muchy. Človek sa nenadrie, ale užije si!

(Autor: vd/(tj)/I.M.O)

Šliapnuť do pedálov pozval aj tento rok nadšencov víkendovej cyklistiky Klub slovenských turistov Bezovec Piešťany. Jazdilo sa „pianko“ spôsobom, nikto sa nikam neponáhľal. Trasa viedla z Piešťan cez Veľké Orvište, Ostrov, Očkov, Podolie, Častkovce, Čachtice, kde bola podobne ako v Podolí v parku miniatúr pauzička na kofolu, kávu či iné dobroty, a potom sa trasa skrútila cez čachtické uličky smerom k Biskupickému kanálu k Považanom, Potvoriciam či Brunovciam až na cyklotrasu k Hornej Strede a odtiaľ nazad do Piešťan.

Pretože išlo o hromadnú akciu, bolo treba na štarte zapísať účastníkov, čo mali na starosti turistky Viera Mikesková a Vlasta Záhurančíková, tiež vybaviť sprievodné vozidlo, ktoré aj tento rok odšoférovala starostka obce Banka Tatiana Julyniová. Sparingpartnerku jej robila turistka a poslankyňa Banky Daniela Kobelovská. Obe čakali cyklistov v cieli, kde zapisovali, kto sa do Piešťan vráti, a rozdávali diplomy za účasť.

V tom čase na piešťanskom futbalovom štadióne vrcholili atletické preteky starších žiakov a prípravky z klubov celého západného Slovenska, takže na štadióne i pred ním bolo plno ľudí rôznych vekových skupín. Žilo to tu športom, oddychom a relaxom. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava