Úspechy piešťanských tanečníkov, bodovali aj dospelí

Tanečníci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch majú za sebou parádnu „žatvu“ úspechov. Na kvalifikácii na Majstrovstvá Slovenska vo výrazových tancoch uspelo až 23 zo zapojených 26 choreografií. Tri čísla dokonca postúpili rovno na európsky šampionát.

(Autor: SZUŠ Piešťany)

Kvalifikácia na Majstrovstvá Slovenska vo výrazových tancoch sa uskutočnila počas víkendu 22.-23. apríla v Bratislave. „Súťažili sme s 26 choreografiami, pričom tancovalo 110 našich tanečníkov. Súťažili sme najmä s hip-hopovými choreografiami a showdancom,“ priblížila lektorka Lucia Danišová.

Prípravu na kvalifikáciu mali tanečníci náročnú. Lektorka bola totiž zo zdravotných dôvodov mesiac na kúpeľnej liečbe, týždeň po jej návrate do vyučovacieho procesu sa už konala kvalifikácia. „Tréningy sme mali tak všelijako – online, sem-tam som sa snažila prísť,“ prezradila lektorka, ktorej pomáhali s prípravou detí kolegyne. Pripravovali aj choreografiu, ktorá im priniesla nové výzvy, bola totiž na štýl cirkusu. „Naši žiaci sa učili jazdiť na jednokolke alebo žonglovať, stepovať,“ skonštatovala Danišová.

Na súťaži sa zúčastnili aj dospelí. Skupinka, ktorá sa pripravuje v štýle hip-hop, sa umiestnila na tretej priečke a tí, ktorí tancujú v inom, okrem iného i retro štýle, získali dve prvé miesta. V jednom čísle sa spojili aj so speváčkami a vzniklo komplexné tanečno-hudobné dielo na tému Sestry v akcii. „Bolo to perfektné. Zvládli aj stres, niektoré stáli na javisku po prvý raz. Nemali ani veľa času si to vyskúšať. Som na ne pyšná,“ povedala Danišová, ktorá si váži húževnatosť a cieľavedomosť i ostatných žiakov a kolegýň.

Dovedna súkromná „zuška“ získala osem prvých, osem druhých, dve tretie, štyri štvrté, dve piate, jedno siedme a jedno ôsme miesto. „Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať organizátorom, latka bola vysoko, veľa čísiel bolo veľmi vyrovnaných. Ďakujem aj rodičom, kamarátom, ktorí nám pomáhali, priateľom, známym za podporu, za krásne správy a najmä ďakujem svojim kolegyniam a našim žiakom za to, že ich to baví a spolu tvoríme krásnu rodinu. Uvidíme, čo nás čaká ďalej,“ dodala lektorka, ktorá sa už teraz teší na ďalšie majstrovstvá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika