Cyklobusom z Piešťan do Malých Karpát i na Záhorie

Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany. Autobusové spoje vypraví Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Miesta v cyklobusoch je dobré si vopred rezervovať online na krajzazitkov.sk.

Autobusový spoj odvezie cyklistov z Trnavy do Piešťan a pokračovať bude cez Brezovú pod Bradlom až do Senice. (Autor: KOCR Trnavský kraj)

KOCR Trnavský kraj vypraví tento rok obľúbený Cyklobus do Karpát. Autobusový spoj odvezie skoro ráno cyklistov z Trnavy do Piešťan a pokračovať bude cez Brezovú pod Bradlom až do Senice. V opačnom smere ho môžu využiť aj obyvatelia a návštevníci Záhoria. Pohodlne sa vďaka nemu dostanú do kúpeľného mesta.

„Bez auta by sa rekreační cyklisti z piešťanského regiónu na Záhorie nedostali. Náš cyklobus ich tam od 6. mája odvezie každú sobotu v mesiacoch máj, jún a september,“ hovorí Petra Hencelová z KOCR Trnavský kraj.

Cyklisti z Piešťan, ale aj dovolenkári, ktorí chcú voľný čas tráviť aktívne, môžu prostredníctvom tejto autobusovej linky objavovať Malé Karpaty, okolie Prietrže, Kunovskej priehrady a zájsť ešte ďalej. Skvelým tipom na nenáročný cyklovýlet sú kúpele Smrdáky, ale aj obec Sobotište a jedinečné borovicové lesy striedajúce sa s piesočnými dunami neďaleko Šaštína.

„Prepájame dva regióny Trnavského kraja zážitkov. Cyklobus bude premávať tak, aby ho mohli využiť aj cyklisti zo Senice a okolia, ktorí chcú spoznať Piešťany. Kúpeľné mesto je napojené na Vážsku cyklomagistrálu aj na okruh okolo Sĺňavy. Na bicykli je odtiaľ ľahko dostupných viacero pamiatok, napríklad renesančný Kaštieľ v Moravanoch nad Váhom, ktorý je vždy v lete plný súčasného umenia, ale aj veľkomoravské hradisko Kostolec so skvelým výhľadom na Považie,“ uzatvára Hencelová.

Aby mali výletníci istotu, že sa do autobusov zmestia, musia si svoje miesta vopred rezervovať online na webovej stránke krajzazitkov.sk. Za lístky potom zaplatia priamo šoférom, jednosmerný stojí dve a spiatočný štyri eurá. Linku Piešťany – Záhorie bude obsluhovať malý autobus s prívesom pre bicykle.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida