Zažite let balónom a staňte sa šľachticom ľahko a rýchlo

Chceli by ste získať titul baróna alebo barónky? Nie je problém, najprv sa ale poďte preletieť teplovzdušným balónom, ktorý vás k šľachtickému titulu donesie.

(Autor: adrop.sk)

Zážitkové lietanie balónom patrí medzi najobľúbenejšie zážitky súčasnosti. Ešte aby nie, ponúka totiž ideálny pomer dobrodružstva a romantiky. Užiť si ho môžu všetky vekové kategórie od detí až po seniorov. Ničím nerušené výhľady z výšky okolo 300 metrov sú úplne neopakovateľné a nadchnú naozaj každého.

Turistické destinácie bez tlačeníc

Okrem krásnych výhľadov do diaľky vám lety balónom umožnia netradičnú prehliadku obľúbených turistických destinácií aj bez nutnosti sa tlačiť s ostatnými návštevníkmi. Či už si chcete pozrieť historické mestá, alebo napríklad skalné masívy, nikto vás tu rušiť nebude.

Spoločnosť vám budú robiť len ďalší vzduchoplavci. Záleží na vás, či sa vydáte na privátny let balónom, kde s vami poletí len vami zostavená posádka, alebo sa pridáte do klasického letu, pri ktorom si letenku zakúpili aj ďalší cestujúci.

XIAOYI

Ako sa vlastne k lietaniu balónom dostať?

Aby ste sa mohli vzniesť do oblakov, nepotrebujete žiadny tréning. Stačí, ak si zaobstaráte letenku. Na stránkach zážitkovej agentúry Adrop.cz je na výber let balónom vo viac ako 10 lokalitách po celom Slovensku, preletieť sa môžete ale aj napríklad nad Alpami alebo hradom Karlštejn.

Ďalší krok k úspešnému letu spočíva v dohodnutí termínu s pilotom. Lietanie totiž ovplyvňujú poveternostné podmienky a lieta sa len keď príliš nefúka a neprší. Ideálne skoro ráno alebo podvečer, kedy je pokojné aj termické prúdenie a zážitok je tak úplne bezpečný.

Ale ešte nie je vyhraté, počasie je občas trochu škodoradostné a zaskočí aj skúsených vzduchoplavcov. Takže sa môže stať, že sa let na poslednú chvíľu presunie, ale to k tomu jednoducho patrí. O to viac sa budete tešiť!

Ako let balónom prebieha?

Dohovor sadol a počasie vás vzalo na milosť? Je čas presunúť balón na štartovacie miesto, vybaliť ho, skontrolovať, či je v poriadku a naplniť studeným vzduchom. Akonáhle je dostatočne nafúknutý, zakúri pilot horákom a je čas skočiť do koša a užiť si hodinovú vyhliadku vo vybranej lokalite.

Lieta sa 50 až 300 metrov nad zemou, takže máte krajinu aj mestá ako na dlani. Vzduchom poplávate iba rýchlosťou vetra, maximálne 20 km/h. A pretože sa balón pohybuje zároveň s vetrom, bude vám pripadať, že je hore bezvetrie. Aj z tohto dôvodu sa nemusíte nijako priobliekať, rozhodne hore nie je väčšia zima ako na zemi.

Akonáhle sa blíži koniec vyhliadkového letu balónom, začne pilot chystať balón na pristátie. A vy sa začnete pripravovať na privítanie do vzduchoplaveckej rodiny.

Krst, certifikát a šľachtický titul

Po hladkom pristátí nasleduje slávnostný krst štyrmi živlami, ktorého priebeh vám ale neprezradíme, aby sme vás nepripravili o prekvapenie. Povieme vám len to, že si po ňom odnesiete v rukách certifikát a šľachtický titul, ktorý vám zaistí miesto vo vzduchoplaveckej rodine. Len pozor, kde pristanete. Toto miesto sa totiž stane vašou súčasťou. Tak si držte palce, nech má dedinka alebo mestečko zvukomalebné meno.

Tak čo, už viete, kedy poletíte? Alebo si u Adrop.sk vyberiete iný z viac ako 700 zážitkov v ponuke? Je to len na vás.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola