Problematické stojisko kontajnerov bolo opäť znečistené

Na stojisko kontajnerov na Staničnej ulici v Piešťanoch upozorňujú obyvatelia pomerne často. Opakovane sa v ňom kopia odpadky a nachádzajú sa tam i exkrementy. Opätovne na problém upozornila aj obyvateľka prostredníctvom portálu Odkaz pre starostu.

Staničná ulica: Ukladanie odpadkov mimo nádob je v podstate zakladanie čiernych skládok. (Autor: Odkaz pre starostu)

Priestor dala radnica vyčistiť, no problém sa opakuje pravidelne. „Odbor životného prostredia zabezpečil v lokalite Staničná ulica vyčistenie stanovišťa prostredníctvom zberovej spoločnosti Marius Pedersen, a. s., v pondelok 24. apríla 2023. Zároveň uvádzame, že predmetné stanovište je problematické, preto je pravidelne monitorované mestskou políciou a každý týždeň prebieha jeho čistenie a odstraňovanie nepovolene uložených odpadov,“ uviedli z referátu odpadového hospodárstva.

Bez zlepšenia prístupu „autorov“ skládky sa však veľa nezmení. Pripomíname preto, že nadrozmerný odpad rovnako i všetko, čo sa nezmestí do košov, patrí na zberný dvor, ktorý sa nachádza na Žilinskej ceste 122. Odpad Piešťanci odovzdávajú bezplatne, platí sa len za drobný stavebný odpad. Netreba zabúdať, že kým takýto vývoz odpadu, resp. správne umiestnenie odpadkov do príslušného kontajnera je zadarmo, za likvidáciu čiernych skládok, ktorými sú aj kopy neporiadku pri kontajneroch, platíme všetci.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof