Američanka Jamesová pomohla tímu už k druhému titulu

S Piešťanmi odohrala prvú plnohodnotnú sezónu, keď ju nelimitovali žiadne zranenia. Američanka Ke‘Shunan Jamesová mala významný podiel na zisku double Čajok a na úspešnom účinkovaní tímu v EuroCupe.

Pivotka Čajok, Američanka Ke‘Shunan Jamesová, si získala srdcia piešťanských fanúšikov. (Autor: Lukáš Droppan)

Kým v prvom roku v Piešťanoch ju zabrzdilo vážnejšie zranenie kolena, druhú sezónu v kúpeľnom meste zvládla bez zdravotných limitov. Majstrovské oslavy a mnohé veľké víťazstvá, najmä tie v EuroCupe či vo Federálnom pohári, si mohla užiť naplno. „Je skvelý pocit vyhrať druhý rok po sebe majstrovský titul. Zaslúžili sme si to, celú túto a predošlú sezónu sme tvrdo pracovali. Teším sa z môjho tímu a trénera. Som hrdá na všetkých. Táto sezóna mi ukázala, že ak tvrdo pracujete, dosiahnete všetko, čo si zaumienite. Hrali sme proti veľkoklubom i menším klubom, nikoho sme nepodcenili. Ak ste aj najlepším tímom, musíte to preukazovať na palubovke,“ vyhlásila Ke‘Shunan Jamesová.

Spolu so spoluhráčkami bola pivotka Piešťan naplno koncentrovaná na to, aby sa podarilo naplniť klubové ambície. Len málokto čakal, že z toho bude taká plejáda úspechov. Čajky všetko zavŕšili úspešnou finálovou sériou v Niké Extralige žien proti ambicióznej Banskej Bystrici. „Nie je ľahké vyhrať v troch finálových stretnutiach po sebe, ale moje dievčatá a tréneri pomohli k tomu, aby sme urobili to, čo bolo potrebné. Každý si odviedol svoju robotu a zvládli sme to. Celú sériu rozhodla obrana. Keď sme si jedna druhej vypomáhali, bolo to jednoduchšie. Banskú Bystricu sme prestrieľali a získali sme titul,“ uviedla „KJ“.

Jamesová bola podkošovou oporou Čajok nielen v EuroCupe, ale vo všetkých súťažiach, ktorých sa klub v sezóne 2022/2023 zúčastnil. Len si to ešte raz zhrňme – premiérový postup do play-off EuroCupu, tretie miesto vo Federálnom pohári, triumf v Slovenskom pohári a obhajoba majstrovského titulu. Povestnou čerešničkou na torte je fakt, že v domácich podmienkach nenašli počas siedmich mesiacov premožiteľa.

„Mala som už podobne úspešnú sezónu, ale túto som si viac užila. Išlo to z vynaloženej roboty, nebolo to jednoduché, ale som šťastná. Je skvelý pocit vyhrať double, v ďalšom ročníku by sme rady získali tri víťazné trofeje (úsmev). Bilancia 30-0 znie vynikajúco. Uhájili sme domácu palubovku a rovnako sme hrali aj na súperových palubovkách. Som šťastná a hrdá na moje dievčatá, že som mohla byť súčasťou tohto kolektívu,“ dodala na záver Jamesová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav