Na piešťanskom štadióne športové hry detí z Trnavského a Bratislavského kraja

  • Školy / Kraj / Piešťany / Región
  • 30. apríla 2023, 11:44

Piešťanský futbalový štadión patril v piatok 21. apríla 88 deťom z celého Trnavského a Bratislavského kraja, ktoré svoje detstvo prežívajú v Centrách pre deti a rodiny. Ich vychovávatelia spolu so sponzormi a organizáciami im pripravili deň plný zážitkov, športovania, ale aj radosti z pohybu, kamarátstva a súdržnosti.

Zohratá partia detí, vychovávateliek a vedenia Centra pre deti a rodiny Piešťany, hore tretí sprava je riaditeľ Pavol Vatrt. (Autor: vd)

Záštitu nad akciou tento rok bravúrne zvládlo Centrum pre deti a rodiny Piešťany. Napiekli a popripravovali občerstvenie, vybavili, zariadili, kmitali celý deň, a to s radosťou, akú už málokde vídať. Držali pokope ako prepletené prsty spriaznených duší.

„Dnes tu súťažili v atletických disciplínach – v behoch na krátkych a stredných tratiach, ale aj v skoku do diaľky či vrhu guľou – deti z Centier pre deti a rodiny z dvoch krajov – Trnavského a Bratislavského. Víťazi postúpili do celoslovenských hier, ktoré budú začiatkom mája v Čilistove a tí najlepší postúpia na medzinárodnú súťaž. Máme tu aj my Piešťanci svoje želiezka v ohni. Šikovné sú menšie deti a z tých väčších by som vyzdvihol atlétku a futbalistku Viktóriu Kujovskú, ktorá sa zúčastnila viacerých súťaží. Naposledy nás reprezentovala vo futbale aj na medzinárodnej súťaži, kde družstvo získalo tretie miesto,“ uviedol Pavol Vatrt, riaditeľ Centra pre deti a rodiny Piešťany.

Bolo zaujímavé sledovať, ako tieto deti spolupracujú. Napríklad menšiemu chlapcovi, ktorý ťažšie zvládal osemstometrový úsek, pomáhali v cieľovej rovinke jeho staršie kamarátky tak, že sa pridali a bežali spolu s ním a povzbudzovali ho. Starší mládenci, ktorí práve nestáli na štarte, si pinkali loptu, prihrávali dlhými, presnými kopmi svojim kamarátom, ktorí loptu pekne spracovali na kopačke a odkopli ďalej. Dievčatá si na pokosenom trávniku skúšali stojky na rukách i mlynské kolá, ďalšie sa učili tancovať valčík.

Bolo náročné ukormidlovať a zvládnuť toľko detí z rôznych domovov, ale všetko to pekne odsýpalo. Čas plynul rýchlym tempom – od spoločného nástupu, cez disciplíny, kultúrny program, ale aj obed či pohostenie a záverečné vyhlásenie výsledkov. A tak organizácie, ktoré participovali, či už to bolo príslušné ministerstvo, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, fórum zamestnancov a riaditeľov detských domovov, organizácia Úsmev ako dar a Centrum pre deti a rodiny Piešťany, si môžu povedať: „Super, dobrá a pozitívna akcia!“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav