Ešte ste nevideli Invalida? Príďte do Domu umenia

I niekoľko týždňov po premiére vypredával slovenské kiná. Filmová snímka Invalid doslova spôsobila ošiaľ, keď na plátna priniesla nevídaný humor v podaní slovenských tvorcov. Do Piešťan prichádza opäť, tentoraz do Domu umenia, kde si ho vo štvrtok 4. mája o 18.00 h môže pozrieť až šesťsto divákov.

Humorný slovenský film Invalid si môžete pozrieť vo štvrtok 4. mája. © CinemArt

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale pre svoju cholerickú povahu sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Réžie filmu Invalid sa zhostil Jonáš Karásek, režisér s mimoriadnym zmyslom pre humor a citom pre silnú vizuálnu stránku, ktorý dokáže suverénne kombinovať humor s akciou, navyše zabalené v atraktívnom vizuálnom obale. Scenár napísal Tomáš Dušička a je zaplnený originálnymi postavami, jedinečným príbehom a hlavne vtipnými autentickými dialógmi a replikami.

Vo filme hrajú Zdeněk Godla, Gregor Hološka, Daniel Fisher, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Helena Krajčiová a ďalší. Okrem iných uvidíte napríklad aj piešťanského rodáka Patrika „Rytmusa“ Vrbovského. Vstupenky v hodnote šesť eur si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia. Film trvá 108 minút.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav