Cyklo na Jašter: Po týždni dažďov konečne slnko!

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 30. apríla 2023, 11:54

Už keď sa v nedeľu 16. apríla cyklisti z Piešťan zišli pred Kruhovkou, aby sa spoločne cez Kolonádový most, obce Banka, Ratnovce, Sokolovce, Jalšové a Koplotovce vybrali k Hlohovcu na Jašter, slnko, čo sa vykotúľalo na oblohu, dávalo tušiť, že po týždni prehánok bude v ten deň nielen jasno v duši. Akcia s názvom Cyklo na Jašter, ktorej protagonistom je Malokarpatský cykloklub, sa pre veselú partiu Piešťancov začala o desiatej dopoludnia.

Cyklo na Jašter, ktorej protagonistom je Malokarpatský cykloklub, sa každoročne teší priazni svojich skalných účastníkov. (Autor: vd)

Opäť sa ukázalo, že nenáročnú trasu k známej reštaurácii pri Hlohovci a späť zvládli síce aj amatéri, no nestačil iba dobrý bicykel. Tí, ktorí po zimnom hodovaní neboli príliš v kondícii, sa tam dostali silou vôle. Na Jašteri sa stretli s cyklistami z celého okolia – od Trnavy, Piešťan, Hlohovca či Leopoldova. A to notorické – pozorovať chlapov či ženy v cyklistickom, ako sa po roku, čo sa nevideli, objímajú, podávajú si ruky, pripíjajú na stretnutie – bolo opäť dojímavé.

Na akcii sa stretli asi štyri desiatky nadšencov cyklistiky. Najmenší účastník, trojročný cyklista Peter Vrábel, prišiel na Jašter v sprievode svojich rodičov Miriam a Pavla vo „fungl“ novom tričku vo farbách cykloklubu. „Peťko síce prišiel na bicykli, ale odviezli sme sa autobusom, lebo som čerstvo po operácii. Ale poznáte ma, aj na výber štichov som šiel na bicykli,“ žartoval tatino Pavol.

Hodina na Jašteri ubehla pri kávičke ako minúta. Tento rok si partia cyklistiek z Piešťan vybrala cestu nazad takmer tou istou trasou, po asfalte, len pri Sokolovciach vyšla na val smerom k Sĺňave. A odtiaľ cez hrádzu, na Siestu i Dina a potom každá domov k neskorému obedu, čo si už ráno navarila alebo jej navarili iní.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia