Cestu z diaľnice v smere na Bánovce nad Bebravou uzavreli do konca leta

Vodiči, pozor! Cesta z diaľnice D1 po križovatku s Trenčianskymi Stankovcami smerom na Bánovce nad Bebravou je uzavretá do konca augusta. Začala sa totiž kompletná rekonštrukcia panelovej cesty až po Mníchovu Lehotu.

Stará panelová cesta od diaľnice smerom na Bánovce nad Bebravou bude pre rekonštrukciu do konca leta uzavretá po križovatku s Trenčianskymi Stankovcami (Autor: FB TSK)

Okresný úrad Trenčín vydal pre rekonštrukciu cesty I/9 v úseku Chocholná – Mníchova Lehota povolenie na úplnú uzávierku v dĺžke 620 metrov z dôvodu rekonštrukcie, vrátane troch mostov, a to od 20. apríla do 31. augusta 2023.

Ak máte naplánovanú cestu na Horné Ponitrie, do Bojníc či Handlovej, je lepšie sa vybrať z Piešťan smerom na Havran a Topoľčany alebo zísť z diaľnice pri Novom Meste nad Váhom smerom na Rakoľuby a Beckov a na „bánoveckú“ cestu sa pripojiť až za Trenčianskymi Stankovcami.

Obchádzkové trasy

Obchádzková trasa A: prieťah mestom Trenčín po cestách II/507 a I/61a (nový most). Trvalé dopravné značenie, ktoré zakazuje vjazd nákladnej dopravy nad 12 ton, bude po dobu úplnej uzávierky cesty I/9 dočasne prekryté alebo zdemontované.

Obchádzková trasa B: Nové Mesto nad Váhom – Trenčianske Stankovce po cestách II/515 a II/517. Trasa bude slúžiť na odklonenie nákladnej dopravy smerom od Bratislavy a Nového Mesta nad Váhom len v jednom smere. Osobná doprava bude môcť využívať oba smery obchádzkovej trasy. Tá vedie cez obce Rakoľuby, Beckov, Krivosúd-Bodovka, Trenčianske Stankovce. Trvalé dopravné značenie, ktoré zakazuje vjazd nákladnej dopravy nad 12 ton, bude po dobu úplnej uzávierky cesty I/9 dočasne prekryté alebo zdemontované len v smere od Nového Mesta nad Váhom do Trenčianskych Stankoviec.

Obchádzková trasa C: Nováky po ceste II/574. Trasa bude slúžiť na odklonenie nákladnej dopravy smerom od Považskej Bystrice do Prievidze obojsmerne. Trasa vedie cez mesto Ilava, obce Horná Poruba, Valaská Belá, Liešťany, Nitrianske Rudno, Diviaky nad Nitricou a Diviacka Nová Ves. Alternatívna obchádzková trasa D: D1 – R1 – I/64 – Drietoma – Nováky. Táto trasa nebude vyznačená dočasným dopravným značením, ale vodiči motorových vozidiel ju môžu použiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola