Vesna pustila na vodu venček, na splav Váhu vyrazili prví vodáci

Prišli partie dospelákov, ale i rodiny s menšími či väčšími deťmi, skvele im vyšlo počasie a navyše sa výborne zabavili. Tí, ktorí rozhodli stráviť sobotňajšie dopoludnie na vode medzi Sokolovcami a Hlohovcom, rozhodne neľutovali. Nová sezóna splavov je späť, odštartovala vo veľkom štýle.

Svoj venček zo živých kvetov Vesna v úvode splavu hodila do vôd Váhu. (Autor: am)

„Dnešným dňom otvárame vodácku sezónu. Tento rok budeme mať k dispozícii až 50 splavov na troch rozličných trasách. Celodenný výlet je z Nového Mesta nad Váhom po Piešťany alebo zo Sokoloviec do Hlohovca, popoludňajší výlet pri západe slnka je z Jalšového do Hlohovca,“ priblížila Tatiana Nevolná, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

V sobotu 22. apríla sa za Sokolovcami stretli desiatky nadšencov, ktorí si užili priam rozprávkové počasie na vode. Najprv si pripravili plavidlá, obliekli vesty, vypočuli úvodnú inštruktáž a potom sa vydali naprieč zážitkom.

Na takýto výlet môžu ísť pokojne aj rodiny s deťmi. „Myslím si, že každý z týchto troch úsekov je vhodný naozaj pre každého, a teda aj pre tých, ktorí majú radi adrenalín, ale i pre rodiny s deťmi,“ doplnila riaditeľka Rezortu Piešťany s tým, že podľa zloženia posádky je potrebné si zvoliť typ plavidla – raft, kanoe alebo paddleboard.

Tieto splavy zvládne každý. Môžete si ich vychutnať aj vtedy, ak doposiaľ z vašej posádky nesplavoval nik. Pred štartom totiž od „šéfa splavu“ každý dostane inštruktáž, pričom šéf je stále k dispozícii. „Najlepšie je, že vôbec nepotrebujete vodácky výstroj. Nepotrebujete ani pádla, ani kanoe. Jediné, čo si musíte vziať so sebou, je dobrá nálada a občerstvenie,“ priblížila Nevolná a dodala, že počas splavu sa koná prestávka na opekačku, a tak je vhodné vziať si aj špekáčiky. „A čo je úplne najlepšie, môžete si tu vytvoriť nové priateľstvá,“ doplnila.

Jej slová potvrdila Petra Hencelová z Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj: „S Vesnou môžete obdivovať krásy prebúdzajúcej sa prírody z úplne novej perspektívy. Netreba sa ničoho báť. Na začiatku každého splavu absolvujú účastníci rýchlokurz splavovania, k dispozícii budú mať všetko potrebné vybavenie a sprevádzať ich budú skúsení splavovatelia.“

Sezóna splavov potrvá do konca septembra. Je možné prísť aj s vlastným vybavením a plavidlom, ale nie je to podmienka, pretože organizátor zabezpečuje všetko okrem občerstvenia. Odporúča sa priniesť si náhradné oblečenie, obuv, krém na opaľovanie a pokrývku hlavy.

fotogaléria:

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia