Opera o boxerovi prichádza v priamom prenose na plátno Domu umenia

V Dome umenia Piešťany si v sobotu 29. apríla o 18.55 h môžete pozrieť operu, ku ktorej hudbu skomponoval šesťnásobný držiteľ ceny Grammy, skladateľ Terence Blanchard. V priamom prenose uvedú operu Šampión z hviezdnej Metropolitnej opery v New Yorku.

Operu Šampión si budete môcť vychutnať v sobotu 29. apríla o 18.55 h. © Zenith Richards/MET Opera

V opere Šampión sa v hlavnej úlohe predstaví basbarytonista Ryan Speedo Green. Stvárni mladého boxera Emila Griffitha, ktorý sa vypracoval na svetového šampióna. Basbarytonista Eric Owens spieva totožnú postavu, ale v jej neskoršom veku, keď boxera prenasleduje vlastná minulosť. Sopranistka Latonia Moore stvárni boxerovu matku Emeldu Griffith, s ktorou Emil prerušil kontakt. Stephanie Blythe zahrá úlohu majiteľky baru Kathy Hagan.

Blanchardovo druhé dielo v Metropolitnej opere opäť diriguje Yannick Nézet-Séguin. Na svoj režijný úspech v dielach Oheň stíchol v mojich kostiach a Porgy a Bess nadviazal režisér James Robinson, ktorý opäť spojil sily s vynikajúcou choreografkou Camille A. Brown. Opera je v anglickom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami, trvá tri hodiny s jednou prestávkou. Vstupenky sú v hodnote 12 eur a zakúpiť si ich môžete v pokladni Domu umenia alebo v sieti Ticketportal.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek