Rekonštrukcia spálne do 300 €? Takto to zvládnete

  • Inzercia
  • 22. apríla 2023, 13:36

Potrebuje vaša spálňa oživiť, alebo to skôr vidíte na kompletnú premenu? Miesto, kde si každý deň s úľavou prichádzate odpočinúť, by vás malo privítať s otvorenou náručou, mala by pôsobiť sviežo a zároveň vás vyzývať k zaslúženému odpočinku.

3d rendering beautiful luxury bedroom suite in hotel with tv and shelf

Ak zvažujete renováciu spálne, no nechcete minúť príliš veľa peňazí, existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako ju vylepšiť. V nasledujúcich riadkoch vám ukážeme, ako na to. 

Poriadok na prvom mieste

Spálňa je posledným miestom, kde by sa mali skladovať nepotrebné predmety. Verte, že najlepšie si oddýchnete v minimalisticky zariadenom interiéri. Všetko okrem postele, nočného stolíka, skrine, prípadne poličky na knihy, jednoducho odstráňte. Miestnosť dôkladne vyčistite od prachu a neporiadku. 

Vymaľujte steny

Staré opotrebované steny spôsobujú, že miestnosť vyzerá ošarpane a nevábne. Jedným z najjednoduchších (a pomerne lacných) spôsobov, ako zlepšiť vzhľad miestnosti, je vymaľovať ju. 

Výber farby do spálne závisí od vášho vkusu, no odporúčame použiť svetlejšie odtiene, ktoré pomôžu rozjasniť miestnosť a vytvoria dojem otvoreného priestoru. Výdavky na farbu a potrebné nástroje pre jednu miestnosť nebudú vyššie ako 80 €

Zamerajte sa na posteľ

Posteľ je v spálni hlavným prvkom, a preto je dôležité venovať jej pozornosť. Rám postele je zvyčajne vyššia investícia, no vydrží aj desiatky rokov. Pre pohodlný spánok zvyčajne stačí výmena matraca. 

Výber materiálov je naozaj široký. Za posledné roky však skúsenosti s latexovými matracmi hovoria v ich prospech. Latex má antialergické vlastnosti, odoláva roztočom, prachu aj plesniam. Je veľmi pružný a odolný, takže vám vydrží niekoľko rokov bez toho, aby sa zdeformoval

Ak nemáte finančné prostriedky na nákup nového matraca, existuje alternatíva v podobe tzv. topperu. 

Tento tenký matrac sa položí na už existujúci matrac a poskytuje mu dodatočnú oporu. To pomáha narovnať priehlbiny a zlepšiť pohodlie spánku. Takýto vrchný matrac z latexu získate v e-shope Matrachello.sk za 125 €. 

Okrem toho môžete investovať do nových posteľných obliečok a vankúšov, ktoré tiež pomôžu zlepšiť komfort spánku a celkový vzhľad miestnosti.

Doplnky dodajú spálni šmrnc

Doplnky, ako sú závesy, koberce, obrazy a rôzne dekoratívne prvky, pridajú do spálne nový štýl a farbu. Koberce a závesy môžete získať za menej ako 100 EUR, podľa toho, aký štýl a materiál si vyberiete. 

Na osvieženie vám rozhodne odporúčame pridať do spálne rastliny. Zeleň miestnosť oživí nie len po vizuálnej stránke. Rastliny dokážu zlepšiť aj ovzdušie a zachytiť poletujúce čiastočky prachu. Do spálne sú vhodné rastliny ako aloe vera, lopatkovec, svokrin jazyk alebo bylinky, ako je levanduľa či kozlík lekársky. 

S obrazmi a dekoračnými predmetmi to v spálni rozhodne netreba preháňať, aby sa priestor nestal preplneným. Vyberte si jeden-dva predmety, ktoré sa vám najviac páčia a viete, že nebudú pôsobiť rušivo. Drobnosti, ako je ruža z jericha či bambusová aromalampa, dokážu miestnosti vdýchnuť nový život a úžasnú atmosféru na relax. Takéto predmety sú vhodné ako darček pre mamu

Blíži sa Deň matiek, tak dajte mame najavo, že na ňu myslíte. Napríklad aj darčekom v podobe dekorácie do spálne, mäkkučkej deky či pôvabnej izbovej rastliny. Iste jej urobíte radosť. 

Zdroj obrázkov: Freepik.com

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof