Mladých robotikov zo SPŠE podporí mobilný operátor

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 20. apríla 2023, 22:26

Piešťanskí elektrotechnici sa dohodli na spolupráci s mobilným operátorom Orange. Participovať budú na projektoch, ktoré spájajú robotiku a internet vecí (IoT). Stredná priemyselná škola elektrotechnická a spoločnosť Orange podpísali Memorandum o spolupráci. Operátor škole a študentom bezplatne sprístupní používanie IoT služieb mobilnej siete NB-IoT a LTE Cat-M. Pomôže tiež so získaním know-how pre nasadenie zariadení využívajúcich uvedené siete.

Memorandum o spolupráci podpísali riaditeľ SPŠE Piešťany, Jozef Kolník (vpravo), a IT riaditeľ spoločnosti Orange, Eric Maintenay. (Autor: SPŠE)

Piešťanskí študenti elektrotechniky so zameraním na robotiku pracujú na svojich IoT projektoch aj s podporou legendárneho konštruktéra mikropočítačov Romana Kišša – autora prvého československého osobného počítača PMD85. V rámci zamerania na robotiku s využitím IoT (Robotics driven by IoT) riešia výzvy v oblasti telemetrie, odpadového hospodárstva, dopravy a ďalších odvetví využiteľných pre zefektívnenie úkonov v bežnej praxi.

„Pre nás je takáto spolupráca zmysluplným spojením s veľkým potenciálom – máme technológie a možnosti, ktorými môžeme podporiť mladých ľudí v ich snahe pracovať na sebe. Je dôležité vytvoriť študentom čo najlepšie podmienky, priblížiť ich k praxi a motivovať ich pracovať na sebe, aby sa do budúcnosti mohli stať hodnotou pre celú spoločnosť,“ uviedol Eric Maintenay, IT riaditeľ spoločnosti Orange. A ako výstižne zhrnul riaditeľ SPŠE Jozef Kolník: „Spolu tvoríme budúcnosť.“ 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof