Mestská polícia vyzbierala na pokutách 52 905 eur

Celkový počet zamestnancov, príslušníkov piešťanskej mestskej polície, bol ku koncu minulého roka 38. Vlani pracovali v mestskej polícii dvaja zástupcovia náčelníka – zástupca náčelníka pre veci technické Peter Gogol a zástupca náčelníka pre hliadkovú činnosť Vladislav Jopek. Náčelník mestskej polície Marcel Mihalik je dlhodobo uvoľnený z dôvodu, že vykonáva funkciu poslanca Národnej rady SR. V minulom roku mestskí policajti na pokutách vyzbierali celkovo 52 905 eur.

Najviac pokút mestskí policajti vyzbierali pri kontrole dodržiavania dopravných predpisov. (Autor: pror)

Mestská polícia pôsobí na území mesta Piešťany pri zabezpečovaní mestských vecí verejného poriadku, ochrany životného prostredia a pri plnení ďalších úloh vyplývajúcich predovšetkým zo zákona o obecnej polícii. V uplynulom období vykonali mestskí policajti 111 výjazdov, pri ktorých riešili hlavne dopravné priestupky a spolupracovali pri zabezpečení rôznych kultúrno-spoločenských akcií, ktoré spoluorganizovalo mesto.

Pri výkone služby sa pracovníci mestskej polície zúčastňujú na asistenciách pri deložovaní, exekúciách, pri doručovaní rozhodnutí súdu, otváraní bytov, spolupracujú so štátnou políciou pri zabezpečovaní miesta trestnej činnosti a spolupracujú s mestským úradom pri kontrolách rozhodnutí radnice. Polícia realizuje aj kontrolu mestských objektov s využitím pultu centrálnej ochrany. Na samostatnom oddelení prevencie kriminality vykonávala preventistka v rámci projektu „Prevenciou predchádzať represii“ prednášky na školách.

Vlani zaviedla mestská polícia i novinku, ktorá jej pomáha zisťovať neplatičov parkovného. V roku 2022 bola spustená na MP manageri aplikácia s názvom ALPR, ktorá pomocou snímania evidenčných čísiel vozidiel cez mobilný telefón vyhodnocuje zaplatenie poplatku za parkovanie.

Najčastejšie zistenými priestupkami je priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V roku 2022 mestskí policajti týchto priestupkov zistili 6104 najmä v súvislosti s parkovaním. Na pokutách za porušenie pravidiel cestnej premávky vyzbierali 50 240 eur.

Mestská polícia v roku 2022 zistila aj iné priestupky, bolo ich celkom 345. Tie vyplynuli z porušenia všeobecne záväzných nariadení mesta alebo iných všeobecne záväzných predpisov, napr. nelegálne skládky, znečisťovanie mesta, poškodzovanie zelene, porušovanie nočného pokoja či výtržnosti.

Vlani mestská polícia na pokutách vyzbierala 52 905 eur. Na porovnanie v roku 2021 to bolo 89 310 eur a rok predtým v 2020 len 29 110. Policajti riešili v priebehu minulého roka i autá bez dlhšieho pohybu, takzvané vraky, ktorých na území mesta evidovali 36. Na základe výziev bolo odstránených 17 vrakov, 19 áut zatiaľ ostalo nedoriešených.

Mestská polícia monitoruje bezpečnosť aj prostredníctvom kamier, celkovo je ich v Piešťanoch rozmiestnených sedemdesiatšesť.

zdroj: MsP Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola