Čajky cestujú do Banskej Bystrice s vidinou majstrovského mečbalu

Bitka o majstrovský titul v Niké extralige žien pokračuje, Piešťanské Čajky čaká v stredu 19. apríla o 18.00 h druhý diel finálovej série so Sláviou Banská Bystrica. V meste pod Urpínom majú na dosah zisk mečbalu.

Zápas č. 2 finálovej série Niké EXZ medzi Sláviou Banská Bystrica a Piešťanskými Čajkami sa uskutoční v stredu 19. apríla o 18.00 h v Banskej Bystrici. (Autor: Laco Duračka)

Po dlhšej zápasovej prestávke sa basketbalistkám Piešťan vydaril vstup do finálových bojov, pred v podstate vypredanou Diplomat arénou zdolali „pumy“ 75:51 a ujali sa vedenia 1:0 na zápasy. O čosi pomalší rozbeh kompenzovali zlepšenou hrou a najmä defenzívou v neskorších fázach stretnutiach. Ako však naznačil tréner Peter Jankovič, u súpera to bude mimoriadne náročný duel: „Bude to ešte ťažšie stretnutie ako v Piešťanoch. Verím, že nám prvý zápas pomohol k tomu, aby sme sa rozbehli. Musíme byť pripravení na všetko. Urobíme, čo bude v našich silách, aby sme si domov doniesli mečbal.“

Banská Bystrica sa síce musí zaobísť bez dvojice Ruth Sherrillová a Lucia Striešová, ale po väčšinu času si udržiavala nádej na úspech a zlomenie negatívnej série s Čajkami. Našťastie, Piešťany vyhrali aj 8. vzájomný duel s týmto súperom v tomto ročníku a na domácej scéne môžu stále živiť nádej na sezónu bez jedinej prehry. Ďalší krok môžu urobiť v meste pod Urpínom, kde ich čaká podobná kulisa, ako tomu bolo doma.

„Musíme si dávať pozor na všetko, nedá sa nič podceniť. Už mám niečo za sebou, čo sa týka finálových sérií. Viem, že každý jeden zápas je ťažký, preto musíme ísť krok za krokom. Tvrdú robotu, ktorú robíme celú sezónu, treba dať aj do tohto stretnutia a minútu po minúte hrať našu hru,“ vyjadrila sa Anna Jurčenková.

Zápas č. 2 finálovej série Niké EXZ medzi Sláviou Banská Bystrica a Piešťanskými Čajkami sa uskutoční v stredu 19. apríla o 18.00 h. Kto má záujem osobne podporiť Čajky, tak odporúčame si zakúpiť dopredu vstupenku prostredníctvom tohto odkazu, v predpredaji je cena na zápas 6€, na mieste 8€. Pre ostatných je možnosť sledovať tento zápas prostredníctvom štatistického prenosu a video prenosu.

Program finále Niké extraligy žien (hrá sa na tri víťazné zápasy):

Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica 75:51

streda 19. apríla o 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky

sobota 22. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

prípadný 4. zápas – streda 26. apríla o 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky

prípadný 5. zápas – sobota 29. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava