Vezmite deti na Pinocchia

Dom umenia Piešťany pripravil rodinný muzikál, na ktorý môžete vziať aj svoje ratolesti. V piatok 21. apríla sa na doskách, ktoré znamenajú svet, objaví Pinocchio a jeho divadelný sen v podaní hercov Mestského divadla Trenčín.

Muzikál umeleckou formou hovorí o nastavení hodnotového rebríčka detí a mládeže. foto: Radovan Stoklasa

Predstavenie je novou divadelnou adaptáciou príbehu neposedného dreveného chlapca Pinocchia, ktorý sa túži stať skutočným chlapcom. Jeho cesta za pravdou je kľukatá a plná nástrah tak, ako je plná aj kamarátov a rád od múdrejších. Je len na ňom, ako sa rozhodne. Pinocchio zatúži po slobodnom, nezávislom divadle, kde by mohol zažívať svoje sny s priateľmi – ostatnými bábkami/hercami.

Muzikál umeleckou formou hovorí o nastavení hodnotového rebríčka detí a mládeže, o dôležitosti vzdelania, pracovitosti, priateľstva, slobody a o vzopretí sa stále aktuálnej šikane. Zachováva si pritom rozprávkovú magickosť: prejavuje sa v prostrediach divadla, vnútra veľryby, pri stretnutiach s vílou… Divadlo v divadle je príležitosťou ukázať fungovanie divadelného mikrosveta s jeho umeleckými, ľudskými, ale aj ekonomickými vzťahmi.

Scénografia v sebe spája detskú hravosť, sýtosť farieb a súčasný štylizovaný svetelný dizajn, čo tvorí atraktívny celok pre detského aj dospelého diváka. Pôvodná hudba vytvorená pre inscenáciu Mestského divadla Trenčín dotvára atmosféru Pinochiovej cesty za poriadnym životom. Divadelné kostýmy vychádzajú z premís historicky prvých profesionálnych divadiel na svete, talianskej commedie dell´arte.

Hlavnou ideou inscenácie sa stane nekompromisná túžba po slobodnom vyjadrení v umení aj v živote, rešpektovanie hodnôt ako vzdelanie, priateľstvo, práca a sloboda. Pinocchio nakoniec pochopí, že ak chce byť skutočným človekom, musí sa vzdať svojej sebeckosti a začať myslieť na druhých.

V úlohe Pinocchia sa predstaví Simon Kopunec, modrou vílou bude Zuzana Mišáková, Geppettom Štefan Richtárech a ďalší.

Vstupenky v hodnote 12 eur si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal alebo priamo v pokladni Domu umenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika