Folkové pondelky sú „top“ inakosťou

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 16. apríla 2023, 22:30

Po rokoch do Piešťan opäť prišlo niečo, čo síce nie je „top“ pre milovníkov aktuálnych trendov hudobnej produkcie, ale tým, ktorí sa radi nechávajú niesť na vlnách country a majú vo svojich šatníkoch flanelky a kovbojské klobúky, v bruchu začnú poletovať country motýle.

Motýle poletovali v bruchu divákov aj pri koncerte folkových kapiel PeLaMi (na snímke) a KaTea. (Autor: autor/Cali)

Po pondelkových filmových kluboch, kde Anna Páldyová z vtedajšieho mestského kultúrneho strediska vítala v kine vyznávačov klubových filmov, sa na Malej scéne MsKS opäť rozžiarili v pondelok večer reflektory. Môže za to Ivan „Cali“ Podolský a jeho kamaráti – nielen z Festu Dobré Bohunice. Tí, ktorí zažili pondelkové koncerty na malej scéne, môžu skonštatovať iba jedno: „Bolo to krásne, jedinečné, fascinujúce a obohacujúce.“

Ešte aj český pesničkár Roman Horký z Kamelotu bol po koncerte v Piešťanoch dojatý a uchvátený komorne zvláštnou scénou a atmosférou. A nasledujúce koncerty, či už Romana Vámoša z legendárneho Salamandru, alebo ten posledný, treťoparílový v podaní kapiel PeLaMi a KaTea, a tiež nadchádzajúce, keď Piešťanci privítajú napríklad frontmanov Neřežu, sú síce menšinové, no zdravo názorovo vyvážené a ľudsky krásne. Oplatí sa to zažiť, verte mi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda