ZŠ F. E. Scherera: Najlepší deň, lepšie povedané Noc s Andersenom

  • Školy / Piešťany
  • 15. apríla 2023, 22:30

Večer a noc plná hier, keď spíme sladko v našej postieľke doma, je úplne iná ako tá, ktorá nesie meno známeho dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Toto podujatie má medzinárodný rozmer, pretože práve v túto noc z 31. marca na 1. apríla žijú rozprávkou v školách a knižniciach deti z mnohých krajín. Zmyslom noci je pripraviť deťom taký program, aby sa cítili ako v rozprávke, zažili niečo čarovné, vzrušujúce, tajomné, hravé, jednoducho strávili noc, na ktorú tak skoro nezabudnú.

Čarovná noc sa začala koncertom a pesničkami Zahrajka zo Spievankova. (Autor: Slavomíra Jančovičová)

Čarovnú noc sme začali v Základnej škole F. E. Scherera v Piešťanoch úžasným koncertom a pesničkami Zahrajka zo Spievankova. Od prvákov až po piatakov sa všetci úžasne zabávali. Na túto noc sme sa pripravovali rozprávkami a divadielkami celý mesiac. Deti sa rozdelili do piatich skupín podľa farieb, ktoré si vyžrebovali, a začali sme s hlavným programom.

Všetky disciplíny nás natoľko vyčerpávali, že sme sa po každej museli trochu občerstviť, aby sme mohli pokračovať ďalej. Pochutnali sme si na koláčikoch a bábovkách, ktoré nám na dlhú noc nabalili naši rodičia a starí rodičia. Po športových súťažiach, keď nám občas dochádzal dych, sme sa zabávali v rytme diskotékových tancov. Pri farebnej hudbe a moderných piesňach sme si ani neuvedomovali, že už je niečo po polnoci. Do ríše snov sme sa pobrali „až“ neskoro po polnoci, kde sme sa ešte v spacákoch rozprávali. Po rannej hygiene a upratovaní sme sa naraňajkovali a čakali na príchod rodičov. „Najlepší deň,“ zneli slová maličkých prváčikov, ktorí skoro ráno odchádzali zo školy.

Zároveň chceme poďakovať všetkým rodičom, starým rodičom, ktorí pripravili pre deti množstvo dobrôt, ktoré nás celú noc posilňovali, a tiež riaditeľke, že nám umožnila tráviť noc v priestoroch školy. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Noci s Andersenom.

Slavomíra Jančovičová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund