Do futbalovo-atletického areálu radnica investovala vyše milión eur

Do obnovy futbalovo-atletického areálu v Piešťanoch radnica za posledné dva roky investovala už viac ako milión eur. Na celkovú rekonštrukciu atletického športoviska išlo vlani 857 235 eur, pričom atletický zväz prispel 300-tisíc z uvedenej sumy, a najnovšie podstúpili kompletnú rekonštrukciu i tréningové ihriská s umelou trávou v objeme investície 331 600 eur. Táto rekonštrukcia bola podporená príspevkom z Fondu na podporu športu v objeme 183-tisíc eur.

Vynovené tréningové plochy s umelým trávnikom budú slúžiť na futbal, ragby, malý futbal, ale i nohejbal. (Autor: FB Ján Stachura/FB PFK Piešťany/(am))

V rámci obnovy areálu boli okolo ihriska s umelou trávnatou plochou vybudované nové chodníky zo zámkovej dlažby, osadené nové tribúny pre divákov, hráči majú k dispozícii nové striedačky. Športovisko má nové oplotenie a záchytné siete. Na danej ploche sa vytvoril komplexný športový areál, kde sa nachádza futbalové ihrisko, ragbyové ihrisko, ihrisko na malý futbal a nohejbal. Celková výška výdavkov na obnovu športoviska s umelým trávnikom bola 331 600 eur. Rekonštrukciu podporil sumou 183-tisíc eur Fond na podporu športu.

Nový povrch umelého tréningového ihriska mladí futbalisti otestovali súťažnými zápasmi v nedeľu 2. apríla.

„Veľmi nás teší, že tu už dnes vidíme mladú športujúcu mládež. To, že môžeme stáť na ihrisku, ktoré je FIFA štandardom, je dôkazom, že Mesto Piešťany pristúpilo zodpovedne k tomu, aby pre športujúcu mládež postavilo dôstojný areál. Patrí mu za to vďaka,“ povedal počas slávnostného otvorenia športoviska v nedeľu 2. apríla Lukáš Pitek, člen správnej rady Fondu na podporu športu.

Už v deň otvorenia sa na umelej tráve konal futbalový turnaj prípraviek Futbalservis Cup 2023. Počas nedeľného dopoludnia o pohár súperili mladí futbalisti v kategóriách U8 a U9, v popoludňajších hodinách o trofej bojovali futbalové nádeje v kategóriách U10 a U11. Talenty domáceho klubu PFK Piešťany sa v konkurencii silných tímov nestratili. V kategóriách U8, U10 a U11 skončili na druhých miestach, prípravka U9 okrem druhej priečky obsadila aj tretie miesto.

Atletické športovisko v hodnote investície 857 235 eur slúži športovcom už od septembra.

Atletická dráha na piešťanskom futbalovom štadióne sa začala stavať 16. septembra 2021, slávnostné otvorenie bolo 24. septembra 2022. Atletický ovál má šesť dráh a dĺžku 400 metrov. Na západnej strane (pod tribúnou) pri bežeckej rovinke vzniklo rozbežisko s umelým povrchom a doskočisko pre skok ďaleký s pieskom, v severnej časti oblúka sa zrealizovala vodná priekopa, sektor skoku o tyči, sektor skoku do výšky a rozbežisko pre hod oštepom. Na južnej strane vo vnútri oválu je vybudovaný sektor vrhu guľou, sektor pre hod diskom a kladivom. Celková investícia bola 857 235 eur, Slovenský atletický zväz prispel na výstavbu sumou 300-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola