Gavalier s ružou aj opera o boxerovi

Program Domu umenia Piešťany v apríli ponúka ďalšie dva priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku. V sobotu 15. apríla o 18.00 h naživo premietnu operu Gavalier s ružou (Richard Strauss). O dva týždne neskôr, v sobotu 9. apríla o 18.55 h, si môžete pozrieť operu Šampión (Terence Blanchard).

Priamy prenos opery Gavalier s ružou sa uskutoční v sobotu 15. apríla o 18.00 h. foto: Ken Howard/Met Opera

Prvou uvedenou operou bude Gavalier s ružou, v origináli Der Rosenkavalier. Je to komická opera, ktorej hlavnou témou sú láska a intrigy vo Viedni 18. storočia. Hlavné úlohy v Straussovom diele stvárni trio speváckych hviezd – sopranistka Lise Davidsen po prvý raz zaspieva úlohu Marschallin a v úlohe Oktaviány sa predstaví mezzosopranistka Samantha Hankey. Erin Morley sa predvedie v postave Sophie, bas Günther Groissböck v úlohe baróna Ochsa. Sophiinho otca Faninala bude spievať Markus Brück. Orchester Metropolitnej opery bude dirigovať Simone Young.

Opera trvá 4 hodiny a 30 minút, súčasťou premietania sú dve prestávky, pričom operu uvedú v nemeckom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami.

O dva týždne neskôr, v sobotu 29. apríla, tentoraz však o 18.55 h, premietnu na plátne Domu umenia Blanchardovu operu Šampión. Príbeh zachytáva život boxera Emila Griffitha, ktorý sa z ničoho vypracoval na svetového šampióna.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo v sieti Ticketportal. Rezervovať online si ich môžete na portáli navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika