Hokejisti i krasokorčuliari získali na svoju činnosť ďalšie financie

Piešťanskí mládežnícki hokejisti z klubu HK Havrani a krasokorčuliari zo Skating Clubu Piešťany získali finančnú podporu od Trnavského samosprávneho kraja. Hokejisti získali od kraja 10-tisíc eur a krasokorčuliari dvetisíc. Keď piešťanskí poslanci na poslednom zastupiteľstve priklepli hokejistom z mestského rozpočtu 25-tisíc eur, uzavrela sa suma na priamu finančnú podporu mládežníckeho hokeja v Piešťanoch zo strany oboch samospráv nateraz na výške financií v objeme 35-tisíc eur.

Hokejový klub HK Havrani a krasokorčuliari zo Skating Clubu Piešťany získali financie i od Trnavskej župy. (Autor: TTSK/HK Havrani/Skating Club Piešťany)

Hokejoví havrani a krasokorčuliari nemajú svoj domovský ľad od jari minulého roka, keď zimný štadión pre technické problémy vtedajší nájomca uzavrel. V lete radnica ukončila nájomnú zmluvu s dovtedajším nájomcom štadióna a v podstate okamžite začali kroky k znovu sprevádzkovaniu domovskej ľadovej plochy pre oba športy.

Prvé investície smerovali ešte v lete do rekonštrukcie strechy, vybudovania zabezpečovacích systémov a spracovania projektovej dokumentácie na generálnu opravu chladiacej technológie. Mesto na tento účel preinvestovalo 207-tisíc eur.

Hokejoví havrani nemajú svoj domovský ľad od jari minulého roka.

Pri zostavovaní mestského rozpočtu pre rok 2023 v závere minulého roka poslanci v ňom vyčlenili 480-tisíc eur na finančnú spoluúčasť pri výmene technológie chladenia. O zvyšnú sumu do celkovo odhadovaných takmer milióna eur sa chce mesto uchádzať zo štátnych prostriedkov z Fondu na podporu športu. O pridelení dotácie sa má rozhodnúť do júna v tomto roku. Vedenie radnice však dostalo od poslancov za úlohu pripraviť úpravu mestského rozpočtu i s variantom, že mesto dotáciu nezíska a rekonštrukciu chladenia uhradí z vlastných financií.

Ďalšia neplánovaná suma, ktorú mesto zainvestuje do korčuliarskych športov, je 130-tisíc eur, čo je zostatková hodnota predchádzajúcim nájomcom nesplateného lízingu sedačiek v hľadisku štadióna. Tridsaťtisíc eur však radnica zaplatí i za znalecké posudky, ktoré určia súčasnú hodnotu zimného štadióna i objem investícií, ktoré za roky nájmu nájomca v objekte preinvestoval.

Pre krasokorčuliarov bola uplynulá sezóna jednou z najťažších v ich existencii.

Počas tejto doby mládežnícki hokejisti, ale i krasokorčuliari, ak nechceli svoje kluby zrušiť, museli športovcov voziť na zimné štadióny do iných miest. „Máme za sebou sezónu 2022/2023. Pre náš klub to bola jedna z najťažších. Trénovali sme v okolitých mestách (Nové Mesto nad Váhom, Trnava, Trenčín, Dubnica nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Brumov – Česko, Pezinok), nakoľko náš zimný štadión bol a stále je zatvorený,“ píše na svojej stránke na sociálnej sieti Skating Club Piešťany.

Obdobné cestovanie majú za sebou i mládežnícki hokejisti. Tí svoje zvyšné náklady za uplynulú sezónu vyčíslili na 25-tisíc eur a túto sumu im piešťanské mestské zastupiteľstvo aj odsúhlasilo.

Najnovšie sa k finančnej pomoci piešťanskému hokeju pripojil Trnavský samosprávny kraj, a tak je v súčasnosti klub HK Havrani už takmer 10-tisíc eur nad sumou, ktorú na zachovanie svojej existencie požadoval. K tomu je potrebné pripočítať 12-tisíc eur, ktoré na financovanie uplynulej sezóny dostali hokejoví mládežníci od piešťanskej radnice ešte v minulom roku.

Na činnosť všetkých ostatných športových klubov v Piešťanoch poslanci v rozpočte mesta vyčlenili sumu 100-tisíc eur, o rozdelení ktorej zatiaľ ešte nerozhodli.

0 Shares

Najnovšie správy

Mesto Piešťany sa zapája do výzvy Envirofondu na poskytnutie dotácie pre rok 2024 na „Vybrané adaptačné opatrenia na zmenu klímy…
  • 22.10.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je utorok 22. októbra. Tento deň je Medzinárodným dňom porozumenia koktavosti a Svetovým dňom misií. Meniny má Sergej.
  • 22.10.2024, 00:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 23. októbra 2024
Meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava