Lacná dovolenka na Slovensku aj za hranicami

  • Inzercia
  • 5. apríla 2023, 08:46

Naplánovať ideálnu dovolenku vie okrem času spotrebovať aj značnú časť vášho domáceho rozpočtu.

Lacná dovolenka však nemusí znamenať robiť kompromisy pri výbere ubytovania alebo zábavného programu v podobe zaujímavých atrakcií. Slovensko aj naši blízki susedia (ako napríklad Poľsko so svojimi svetovými atrakciami) ponúkajú množstvo krásnych miest, ktoré sú ideálne na oddych aj zábavu. Prečítajte si naše tipy, ako si tento rok pripraviť lacnú a zároveň zábavnú dovolenku. Zbaľte ruksaky, bude sa cestovať po Slovensku aj Poľsku.

Kam na výlet v Bratislave

Bratislava má množstvo historických pamiatok, ktoré každý rok prichádzajú spoznávať  tisícky turistov z celého sveta. Známe UFO nad Dunajom je atrakcia, ktorá sa pravidelne dostáva do turistických sprievodcov po celom svete. Vstup je síce platený, ak si však chcete vychutnať rovnako krásne výhľady, vyberte sa na Bratislavský hrad. V hradných záhradách môžete dokonca vidieť aj základy veľkomoravskej baziliky. Priamo pod hradom sa nachádza Dóm sv. Martina. Na vrchole kostolnej veže sa týči model uhorskej kráľovskej koruny, ktorý váži až 150 kg. 

Kam na výlet v Trnave

Ak vás láka príroda, navštívte Trnavské rybníky. Rozprestierajú sa na ploche o rozlohe 38 hektárov a platí tu 3. a 4. stupeň ochrany prírody. Malý Rím, ako sa Trnava nazýva je ideálne miesto na výlety. Nájdete tu mnohé sakrálne stavby ako napríklad Dóm sv. Mikuláša či Katedrálu sv. Jána Krstiteľa. Ak vám za výletom nevadí precestovať aj pár kilometrov, v okolí Trnavy leží aj množstvo zaujímavých historických stavieb. Napríklad Kaštieľ Budmerice alebo Zámok v Smoleniciach. 

Kam na výlet v Poľsku – atrakcie a unikáty

Poľské atrakcie ročne navštevujú tisícky turistov z celej Európy aj sveta. Slováci majú pritom mnohé z nich hneď za hranicami. Takže nemusíte za dobrou zábavou cestovať tisíce kilometrov. Aj tento fakt vie ušetriť peknú časť z dovolenkového rozpočtu.

Vroclav je obľúbená dovolenková destinácia plná zaujímavých atrakcií. Nájdete tu ZOO, krásne parky, je to mesto umenia, kultúry aj histórie. Navyše všade po meste nájdete malých strieborných trpaslíkov, čo je miestny unikát a ďalšia zábavná poľská atrakcia.  Poľsko je aj krajina zábavných parkov. Ak teda plánujete lacnú dovolenku s deťmi, určite si tu prídete na svoje. Zábavný park Rabkoland leží už 30 km od slovenských hraníc a je to zároveň najväčší park Malopoľska. Patrí medzi veľmi dobre usporiadané a zorganizované parky. Nájdete tu až 16 ulíc a 6 námestí, spolu až 6 tematických zón. Zaujímavosťou je aj najmenšia horská dráha v Poľsku. Ďalší park Ogrodzieniec ponúka vstup až do 3 zábavných parkov, kde si užijete takmer 50 atrakcií. Deti do 4 rokov tu majú vstup zadarmo. Na záver musíme spomenúť aj ten najväčší zábavný park v Poľsku menom Energylandia. Celodennú zábavu si tu užijú rôzne vekové kategórie. Zabaví vás až 123 atrakcií, horské dráhy aj množstvo interaktívnych hier. Milovníkom prírody dávame do pozornosti najväčšie jazero na poľskej strane Tatier s názvom Morské oko. Nájdete ho vo výške 1395,4 metrov. Trasa patrí medzi najnavštevovanejšie turistické chodníky v Poľsku a je pomerne prístupná – celý čas kráčate po asfaltovej ceste.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof