Školáci bojovali o majstra okresu

  • Školy / Šport
  • 4. apríla 2023, 00:01

Po dlhšej prestávke telocvične ožili školským športom. Organizátorom okresných kôl vo florbale a vo volejbale bolo Centrum voľného času Ahoj Piešťany.

Družstvo dievčat zo ZŠ F. E. Scherera si titul majstra okresu vo florbale zabezpečilo po víťazstve 7:2 nad ZŠ s MŠ Rakovice. (Autor: CVČ Ahoj)

V telocvični ZŠ F. E. Scherera súperili mladšie žiačky základných škôl vo florbale. Napriek účasti štyroch škôl malo podujatie solídnu úroveň. Družstvo dievčat z domácej školy muselo o prvenstvo na turnaji bojovať doslova do záverečnej minúty posledného zápasu, ktorý zvládlo, a po víťazstve 7:2 nad ZŠ s MŠ Rakovice si vďaka lepšiemu skóre zabezpečilo titul majstra okresu. Na druhej priečke sa umiestnila ZŠ Brezová a tretie skončili dievčatá zo ZŠ s MŠ Rakovice, ktorým by stačila na prvenstvo v turnaji aj prehra v poslednom zápase rozdielom troch gólov.

Vo volejbale študentiek stredných škôl si suverénne počínali dievčatá z Gymnázia Pierra de Coubertina, ktoré nenašli premožiteľa. Druhá skončila Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera, na tretej priečke sa umiestnilo Gymnázium Jána Baltazára Magina Vrbové.

Vo volejbale študentiek stredných škôl si suverénne počínali dievčatá z Gymnázia P. de Coubertina. Druhá skončila Hotelová akadémia Ľ. Wintera, na tretej priečke sa umiestnilo Gymnázium J. B. Magina Vrbové.

Turnaj chlapcov bol oveľa vyrovnanejší. Z titulu sa nakoniec radovali chlapci z piešťanského gymnázia, ktorí v dvoch zápasoch zvládli lepšie koncovky rozhodujúcich tretích setov. Druhí skončili chlapci zo SPŠE Piešťany, tretie miesto patrilo hotelovej akadémii.

Každé podujatie sa začínalo príhovorom riaditeľa CVČ Ahoj Miroslava Petráša, ktorý zdôraznil význam športovania ako prostriedku výchovy mladého človeka, vedieť si vážiť súpera, dodržiavať zásady fair-play a utužovať priateľstvá. Všetky súťaže prebiehali vo veselej, športovej atmosfére s veľkým bojovým nadšením zúčastnených detí, ale aj fanúšikov.

zdroj: CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund