Kuchynský robot je skvelý pomocník! Aké funkcie musí mať?

  • Inzercia
  • 4. apríla 2023, 07:26

Pomoc v kuchyni sa vždy hodí a moderný kuchynský robot toho zvládne naozaj dosť. Okrem robotov so základnými funkciami si môžete zaobstarať aj multifunkčných pomocníkov, s ktorými bude príprava jedál hračka.

Kuchynský robot nielen na miesenie cesta

Moderné kuchynské roboty majú niekoľko základných funkcií ako je miesenie, šľahanie či mixovanie, niektoré môžu aj strúhať či krájať. Aj tieto funkcie vás odbremenia od značnej časti práce pri varení alebo pečení, a to ide len o tie jednoduchšie modely. Kuchynský robot môže aj namlieť mäso, mak, odšťaviť citrusy alebo pripraviť smoothie. Pred definitívnym výberom si preto ujasnite, na aký účel ho budete najviac využívať.

Existujú však multifunkčný pomocníci, ktorí majú aj varné programy a pripravíte v nich omáčky, ryžu, cestoviny aj zmrzlinu. Multifunkčný robot vás ušetrí od množstva práce a starostí, treba však počítať s vyššou vstupnou investíciou. V neposlednom rade musíme pripomenúť, aby ste si pri kúpe overili aj možnosti dokúpenia ďalšieho príslušenstva a nadstavcov. Nikdy neviete, čo sa vám v budúcnosti môže hodiť.

Zdroj: Lazy_Bear/Shutterstock.com

Funkcie sú dôležité, ale všímajte si aj iné parametre

Funkcie kuchynského robota sú pri výbere najdôležitejšie. Okrem toho si však treba všimnúť aj ďalšie vlastnosti a parametre. Dôležitý je napríklad objem nádoby. Ak je príliš malá, väčšie dávky si budete musieť rozdeliť. Ak bude priveľká, malé dávky sa vám nemusia ideálne vyšľahať alebo vymiesiť. 

Pre väčšie rodiny vyberajte nádoby s objemom 4 a viac litrov, pre 3-4-členné domácnosti postačia aj menšie. Určite si nezabudnite pozrieť rozmery, hmotnosť, dĺžku kábla aj hlučnosť zariadenia. Masívny robot by mal mať svoje stabilné miesto, aby ste ho nemuseli neustále prenášať. Menší a ľahší model sa dá jednoducho skladovať aj v skrinke.  

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof