Radnica za sedačky na zimnom štadióne zaplatí takmer 130-tisíc eur

Piešťanská radnica vyplatí zostatkovú sumu lízingu sedačiek zimného štadióna, tak rozhodli mestskí poslanci na svojom minulotýždňovom zasadnutí. Ide však o pomerne značnú sumu a radnica musí do konca tohto mesiaca zaplatiť exekútorovi približne 130-tisíc eur, inak ich zo štadióna odvezie a ten by zostal bez 3050 miest na sedenie.

Hľadisko piešťanského zimného štadióna má kapacitu 3050 miest na sedenie a sedačky zodpovedajú súčasným kritériám pre medzinárodné hokejové turnaje. (Autor: sedasport.com/pror)

Súčasná situácia pri preberaní zimného štadióna sa finančne komplikuje a mesto musí doriešiť i staré resty s prevádzkovaním športoviska, ktoré zostali po predchádzajúcom nájomcovi. Ako vysvetlil poslancom primátor Peter Jančovič, na nákup sedačiek predchádzajúci nájomca disponoval súhlasom mestského zastupiteľstva, a tak v tejto oblasti právny problém nie je.

Problémom je nezaplatenie plnej sumy lízingu za ne a suma zhruba 130-tisíc eur, o ktorej ako o dlhu rozhodol súd, a exekútor má zákonné oprávnenie sedadlá odmontovať s termínom do 30. marca. Podľa oficiálnej kapacity štadióna ide o 3050 miest na sedenie a k tomu adekvátny počet sedačiek, ktoré v zmysle súdneho rozhodnutia nie sú majetkom mesta.

Radnica tak má len dve možnosti. Sedačky nechať odviezť a zakúpiť nové alebo sa pokúsiť o dohodu a finančné urovnanie s exekútorom.

Po odrátaní všetkých pokút a poplatkov súvisiacich so súdnym sporom, ktoré radnica exekútorovi neakceptovala, zostala na stole suma približne 130-tisíc eur, pri zaplatení ktorej je exekútor ochotný od zabavenia majetku ustúpiť a previesť sedačky do vlastníctva mesta.

Kvalitné hľadisko je jedna z podmienok návratu hokejových reprezentačných zápolení do Piešťan.

Druhá možnosť, o ktorej poslanci tiež rokovali, bola, že sedačky nechajú odmontovať a na štadión kúpia nové. Sedačky obdobnej kvality, ako sú tie súčasné, na základe prieskumu trhu, o ktorom poslancov na zastupiteľstve vedenie radnice informovalo, by boli zhruba o 100-tisíc drahšie.

„Sedačky, ktoré máme na našom zimnom štadióne, sú úplne rovnaké ako v ostravskej O2 aréne, kde boli majstrovstvá sveta v hokeji a svoju nepopierateľnú kvalitu majú. Tieto, čo máme, nám dávajú možnosť, aby sme mohli usporadúvať turnaje aj medzinárodného formátu. Zimný štadión je finančne náročné prevádzkovať, ale máme ho tu a my máme povinnosť sa oň starať,“ povedal na zastupiteľstve poslanec Andrej Klapica a podporil návrh radnice urovnať dlh u exekútora a sedačky na štadióne ponechať.

Mestskí poslanci nakoniec svojím hlasovaním podporili návrh vedenia radnice a zároveň odsúhlasili vyčlenenie potrebného objemu financií z rozpočtu mesta na urovnanie dlhu exekútorovi. Súčasné sedačky tak na štadióne zostanú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav