Na rekonštrukciu zimného štadióna treba takmer milión eur, polovicu uhradí mesto

Z obchodnej verejnej súťaže vyhlásenej Mestom Piešťany vyšla víťazná ponuka na rekonštrukciu chladenia zimného štadióna v sume 955 645,94 eur. Na základe rozhodnutia poslancov sa na rekonštrukcii bude mesto podieľať presnou polovicou.

Takmer milión eur potrebuje radnica len na generálnu opravu strojovne a výmenu chladiacich rozvodov pod ľadovou plochou. (Autor: pror)

Zmenu financovania 50 ku 50 percent urobilo zastupiteľstvo na minulotýždňovom zasadnutí. Poslanci to zdôvodnili zvýšením šance pri uchádzaní sa dotáciu zo štátneho Fondu na podporu športu. Povodne chcelo mesto spoluúčasť na financovaní len 40 percent.

Podľa projektovej dokumentácie sa rekonštrukcia technologického zariadenia bude týkať objektu strojovne chladenia a technologického kanálu vrátane potrubných rozvodov ľadovej plochy. Rekonštrukcia má trvať 150 dní, čo je zhruba päť mesiacov.

To znamená, že ak by mala byť naplnená požiadavka mládežníckych hokejistov na začatie korčuľovania na piešťanskom ľade už v septembri pre ich súťaže, rekonštrukčné práce sa musia začať najneskôr v apríli. O pridelení polovice finančných prostriedkov na rekonštrukciu štadióna z Fondu na podporu športu sa bude rozhodovať až v júni.

Piešťanský zimný štadión je mimo prevádzky od jari minulého roka. Jeho vtedajší nájomca to zdôvodnil havarijným stavom chladiaceho zariadenia a strechy štadióna. V lete dala radnica nájomcovi výpoveď a následne nechala zrekonštruovať zatekajúcu strechu v objeme investície zhruba 200-tisíc eur.

V tomto roku čaká štadión rekonštrukcia chladenia za takmer milión eur. Za sedačky na štadióne mesto zaplatí 130 585 eur, za znalecké posudky, ktoré určia hodnotu zimného štadióna, ako aj hodnotu v minulosti vykonaných investícií, 32-tisíc eur. Ak sa podarí štadión v septembri spustiť do prevádzky, je k týmto sumám potrebné ešte prirátať náklady na energie a platy zamestnancov, ktorí sa o oň budú starať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava