Je OK nebyť občas OK so svojim JA

  • Inzercia
  • 31. marca 2023, 14:49

Vnútorná pohoda hrá vo vašom živote jednu z najdôležitejších úloh. Vaše rozhodovanie, riešenie zložitých situácii alebo aj bežných radosti, či starosti závisí od vášho myslenia. Vaše vnútorné pocity ovplyvňujú situácie, ktoré vám život dal alebo aktuálne dáva. Nie vždy sú to jednoduché, či potešujúce situácie, je však na vás, ako ich uchopíte a ako budete s nimi pracovať.

Je to v poriadku byť občas nepokojný alebo smutný?

Prirodzenou súčasťou života je to, že ste raz hore a raz zase dole. Nie vždy sa preto dá byť v úplnom vnútornom mieri so sebou samým. A je to tak v poriadku. Vaše emócie a pocity sa nedajú rozdeľovať na dobré a zlé. Všetky sú pre váš rast a sebarozvoj dôležité. No pre vaše duševné zdravie je dôležité uvedomovať si, ktoré z emócií, či pocitov vo vás prevládajú. Cítiť sa v hektickom období nekomfortne je v úplnom poriadku. Otázkou však je, ako dlho to trvá.  Zdá sa vám, že ste často negatívny, bez energie a príliš často impulzívne reagujete? Zdá sa vám, že vaša myseľ stále pulzuje a nevie sa utíšiť? Pokiaľ ste sa v týchto slovách našli, tak je potrebné začať sa viac venovať svojej vnútornej rovnováhe. V opačnom prípade trpí vaše zdravie a zároveň aj vaša psychika.

Prečo je dôležité venovať sa svojmu vnútru?

Vaše vnútro je neviditeľnou súčasťou vašej osoby. Avšak zároveň je viditeľnou súčasťou vašich skutkov a tiež toho, čo z vás vyžaruje. Na to, aby ste vo svojom živote robili kroky a rozhodnutia s takým výsledkom, aký požadujete, je potrebné, aby ste väčšinu času boli vo vnútornej pohode. To, že sa cítite pokojne a ste so sebou  spokojný, pozitívne vplýva pre váš život. Vaša produktivita je viditeľná a vaše medziľudské vzťahy sú zdravé. Avšak pokiaľ vaše zmýšľanie je väčšinou negatívne, tak to tiež negatívne vplýva pre váš život, ako celok. Negatívne myslenie vyvoláva celú škálu zdravotných problémov. Okrem toho, že si môžete navodiť tráviace problémy, tak je vo veľkom ohrození aj vaša psychické zdravie. Častým motaním sa v negativizme vás môže navštíviť aj úzkosť alebo depresia.

Prečo je pre vás sebarozvoj dôležitý?

Na to, aby ste napredovali profesionálne, avšak aj pri budovaní si zdravých medziľudských vzťahoch je potrebné na sebe neustále pracovať. Vždy bude vo vás existovať miesto, ktoré sa dá zlepšovať. Spolu s vaším sebarozvojom a pocitom byť lepším rastie aj vaše zdravé sebavedomie. Váš sebarozvoj dá vášmu životu celkom iný rozmer. Práve preto k tomu, aby ste boli vo svojom živote spokojný a naplnený je potrebné na sebe stále pracovať.

Ako sa dá pracovať na svojom ja?

V prvom rade sa poďakujte svojmu životu za to, čo máte. Uvedomte si, aké privilégium je to, že ste. Prejavením úprimnej vďačnosti sa vaše vnútro naplní príjemným teplom. Každé ráno si vyhraďte čas pre seba. Zacvičte si, meditujte a dajte si zdravé raňajky. Aj takéto opakované drobnosti dokážu vaše myslenie prehodiť na pozitívnu vlnu myslenia. Vo vašom živote ste tou najdôležitejšou osobou a najlepším priateľom práve vy. Aj vy zaslúžite žiť spokojný a šťastný život.  Skvelým pomocníkom pre váš sebarozvoj alebo naštartovanie vašej stratenej životnej energie je osobný kouč alebo mentor. S pomocou koučingu alebo mentoringu v sebe objavíte také miesta, o ktorých ste ani netušili, že ich máte. Neobávajte sa požiadať osobného kouča alebo mentora o pomoc. Pomôžu vám nájsť to, čo ste v sebe stratili. Situácie, ktoré sa vám zdali byť neriešiteľné, zrazu riešenia mať budú. Kouč alebo mentor je skvelým doplnkom na ceste za vaším šťastným a naplneným životom…  

Inz.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof