Víkend s folklórom i vajíčkami

Minulý týždeň sme sa oficiálne prehupli do jarného obdobia a na dvere už klopú veľkonočné sviatky. S nimi prichádzajú aj podujatia, ktoré môžu zaujať vás i deti. Zúčastniť sa môžete bezplatne.

Morenu budú páliť v sobotu 1. apríla v Piešťanoch. (Autor: am)

V sobotu 1. apríla sa na Námestí slobody v Piešťanoch bude vítať jar. Folklórny súbor Žito predvedie zvyky, tradície a piesne, ktorými sa našinci tešili z príchodu jarného obdobia, a tiež ukážu, ako sa vynáša Morena. Sprievod sa z námestia presunie cez Kolonádový most pred liečebný dom Irma. Podujatie sa začína o 16.00 h a vystúpi aj Detský folklórny súbor Klások.

V nedeľu 2. apríla vezmite deti do Vrbového a nezabudnite si vziať i košíček. Pri priehrade Čerenec totiž dobrovoľníci z Parlamentu mladých mesta Vrbového poskrývajú veľkonočné vajíčka, ktoré budú deti hľadať. Je pripravených aj niekoľko prekvapení, možno stretnete veľkonočného zajaca alebo čosi vyhráte vo veľkonočnej súťaži. Podujatie sa bude konať len v prípade priaznivého počasia.

Deti môžete vo štvrtok, piatok a sobotu od 10. do 18. hodiny vziať aj na výstavu. V Galérii na treťom v Arte zažijete inštaláciu malieb Kris Saganovej s pridanou digitálnou vrstvou AR (rozšírenej reality), vďaka ktorej sa nehybné symboly a farby menia na pohyblivé animácie plné príbehov. Postačí vám nainštalovanie Artivive aplikácie do svojho telefónu. Aplikácia je zdarma a vďaka nej všetky obrazy vo vašom mobile ožijú. Výstavná spolupráca filmovej animátorky a kurátorky je po úspešnom projekte Mesto snov voľným pokračovaním skúmania možností hry a interakcie medzi divákom a výstavou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika