V apríli Verdiho Falstaff, Gavalier s ružou aj opera o boxerovi

Už v sobotu 1. apríla o 18.30 h si v Dome umenia Piešťany môžete v priamom prenose z newyorskej Metropolitnej opery vychutnať dielo Falstaff z pera velikána Giuseppe Verdiho.

Dom umenia pokračuje v priamych prenosoch z newyorskej Metropolitnej opery, Verdiho Falstaffa uvidíte v sobotu 1. apríla. foto: Met Opera/Karen Almond

Hlboko ľudská komédia plná humoru a nefalšovaných emócií je skvelým zavŕšením jeho jedinečnej divadelnej kariéry. Príbeh je zlúčením scén zo Shakespeara, primárne čerpaných z komédie Veselé paničky z Windsoru. Sústreďuje sa na pozoruhodnú osobnosť sira Johna Falstaffa, pričom so špičkovo prepracovanou partitúrou, ktorá si už dlho budí rešpekt aj u Verdiho kritikov, ide o ohromujúce dielo. Patrí medzi najväčšie operné komédie všetkých čias. Predstavenie trvá tri hodiny, jeho súčasťou je jedna prestávka. Opera je v talianskom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami.

V apríli sú pripravené aj ďalšie dva priame prenosy z Metropolitnej opery. V sobotu 15. apríla o 18.00 h to bude Gavalier s ružou od Richarda Straussa. Je to komická opera, ktorej hlavnou témou sú láska a intrigy vo Viedni 18. storočia.

Presne o dva týždne neskôr, v sobotu 29. apríla, tentoraz však o 18.55 h, premietnu na plátne Domu umenia operu Šampión z pera Terenca Blancharda. Príbeh zachytáva život boxera Emila Griffitha, ktorý sa z ničoho vypracoval na svetového šampióna.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo v sieti Ticketportal. Rezervovať online si ich môžete prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida