Milovníci turistiky otvorili sezónu s cieľom na Ahoji

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 30. marca 2023, 00:02

Kopec nad obcou Banka, na ktorom bolo kopec zábavy. Tak by sa dalo v skratke vystihnúť podujatie – Otvorenie sto jarných kilometrov, ktoré vyvrcholilo opekačkou, hrami, súťažami, ale aj zaujímavou besedou s poľovníkom. To všetko sa udialo v sobotu 25. marca v réžii členov Klubu slovenských turistov Bezovec – Piešťany. Turisti si mohli vybrať medzi trasami s dĺžkou 7, 15 a 20 kilometrov.

Otvorenie sto jarných kilometrov vyvrcholilo opekačkou, hrami, súťažami, ale aj zaujímavou besedou s poľovníkom na Ahoji. To všetko sa udialo v sobotu 25. marca v réžii členov Klubu slovenských turistov Bezovec - Piešťany. Turisti si mohli vybrať medzi trasami s dĺžkou 7, 15 a 20 kilometrov. (Autor: Viera Mikesková)

„Bol medzi nami poľovník z Poľovníckeho združenia Striebornica Imrich Margetin, ktorý priniesol so sebou trofeje a veľmi zaujímavo nám rozprával o lesných zvieratách i o tom, ako sa správajú v jednotlivých ročných obdobiach,“ uviedla členka turistického klubu Viera Mikesková. Jej slová potvrdili kolegovia Emília Magulová a Pavol Komloš alias Puščo. „Mňa napríklad zaujímalo, či jelene zhadzujú parožie každý rok. Nepredpokladala som a ani mnohí iní, ktorí tam boli, že to robia pravidelne,“ skonštatovala Magulová.

Ladislav Bábik mal pri sebe prezenčnú listinu, do ktorej zapisovateľky na prezentácii zapísali 83 účastníkov podujatia, ktorým odovzdali i diplomy. Odmeny čakali aj na víťazov detských hier, ktoré tu turisti každoročne usporadúvajú pre najšikovnejších malých či väčších turistov. „Už si nepamätám presné mená víťazov, ale dve prvenstvá patrili mládencovi Eathanovi. Kráľovnou jari – vesnou sa stala Sonička a najmilšou maličkou účastníčkou bola Emka. Deti súťažili v kohútích zápasoch či v hode papekom a šiškou,“ dodal Bábik.

Na Ahoji bolo opäť plno džavotu, rečnenia, smiechu, dobrej nálady a pohody. Kto chcel, mohol si opiecť špekáčik či slaninku, a tak potešiť aj svoje chuťové poháriky. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava