Dokonalý relax vo vírivke a v bazéne

  • Inzercia
  • 30. marca 2023, 10:53

Voda je plná života, na človeka má úžasné účinky. Už na začiatku devätnásteho storočia bolo vďaka Sebastianovi Kneippovi známe, že hydroterapia dokáže zlepšiť nielen aktuálny zdravotný stav, ale aj celkovú kvalitu života.

(Autor: dreamstime.com)

Terapeutické účinky vody na človeka – na jeho imunitný systém, svaly, kĺby, pokožku a psychiku sú nesporné. Aj keď počas hektických dní zostáva mnohým len málo času na športovanie a plnohodnotný relax, kúpeľ vo vírivke a plávanie v rodinnom bazéne je prevenciou pred mnohými civilizačnými chorobami a navyše, tieto činnosti poskytnú aj dokonalý oddych. Voda pôsobí nielen osviežujúco a stimulačne, ale aj upokojujúco a uvoľňujúco. Prekrvuje pokožku, stimuluje krvný obeh a látkovú výmenu, blahodarne pôsobí na celý nervový systém.

Kúpeľ s bublinkami

Pokiaľ preferujete oddych v pohodlí domova, k dispozícii je viacero druhov víriviek, ktoré umožňujú skvelý relax v domácom prostredí. Ak hľadáte únik pred každodennými starosťami, kvalitný odpočinok a psychickú vzpruhu, skvelým tipom sú vírivky nafukovacie, ktoré doprajú plnohodnotné osvieženie. Vírivky sú vybavené množstvom funkcií – masážne trysky, vodné prúdy a iné, čo zážitok z kúpeľa posúva na vyššiu úroveň. Moderné vírivky, vybavené špeciálnym osvetlením a hudbou, vytvárajú ideálnu atmosféru pre odpočinok. Či sa rozhodnete pre vírivky pre 6 osôb alebo pre menšie modely, vo všetkých môžete rovnako dobre pookriať – odbúrať stres a načerpať novú energiu. Pobyt vo vode s bublinami poskytuje skvelú vodnú masáž, ktorá pôsobí terapeuticky nielen telo, ale aj na všetky vnemy a zmysly.  

Blahodarné plávanie

Potrebujete viac pohybu? Domáce luxusné bazény poskytujú priestor na príjemný aktívny pohyb. Plávanie patrí k šetrným formám športovania, ktoré rozvíja telo komplexne. Pobyt pri vode umožňuje rodine aktívne využívať voľný čas, čo prospieva nielen fyzickému, ale aj duševnému zdraviu veľkých aj malých členov rodiny. Plávanie zvyšuje pohyblivosť kĺbov a kapacitu pľúc, zlepšuje cirkuláciu krvi, posilňuje srdce, spevňuje svaly a zrýchľuje metabolizmus. Chcete bazén v záhrade už túto sezónu? Pokiaľ sa rozhodnete pre rodinný bazén Compass, plávať môžete do dvoch týždňov, pretože iba toľko trvá realizácia výstavby. A navyše, k zabudovaniu bazéna nie sú potrebné žiadne veľké stavebné úpravy. Tento typ bazéna totiž nepotrebuje základovú betónovú platňu, pretože sa na pozemku osádza len do štrkového lôžka. Pre vyšší komfort je do bazéna možné inštalovať aj rôzne prídavné prvky – samočistiace systémy, lamelové prekrytia a mnoho iných.        

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína