Medaily pre piešťanských karatistov zo Seigokanu

  • Šport / Ostatné športy
  • 29. marca 2023, 00:02

V karate súťažia nielen deti, ale i dospelí. Inak to nie je ani v karate klube Seigokan, ktorý pôsobí v Piešťanoch. Od začiatku roku si jeho súťažiaci vybojovali už 44 cenných kovov!

Úspešná výprava piešťanských karatistov na súťaži v Partizánskom. (Autor: Seigokan)

Posledným podujatím bola súťaž pre deti do 12 rokov – Slovenský pohár detí a žiakov, ktorý sa uskutočnil 18. marca v Partizánskom. Šancu dostali úplní súťažní nováčikovia: Tamara Karapandža, Milena Kubalcová, Viktória Haringová, Oliver Póša, ale aj ostrieľaní súťažiaci: Martin Verčimák, Maxim Kollár, Adam Čársky, Jakub Olianka, Nina Bolebruchová a Lucia Verčimáková.

Najviac sa darilo nováčikovi Oliverovi Póšovi, ktorý v súťaži kata U12 začiatočníci získal zlatú medailu. Striebro si svojimi výkonmi v súťaži kata U12 pokročilí vyslúžil Maxim Kollár. Nechýbal ani bronz, ktorý si vybojovala Lucia Verčimáková hneď dvakrát, a to v súťaži agility a v kata U10 začiatočníčky. Z bronzovej medaily mala veľkú radosť aj Nina Bolebruchová, ktorá súťažila v kumite U12 + 40 kg pokročilé.

Najstarší karatisti klubu – Bianka Suchá, Šimon Prievozník a Martin Podhradský – priviezli domov z najvyššej slovenskej súťaže, majstrovstiev Slovenska seniorov, ktoré sa konali 4. marca v Žiline, tri bronzové medaily. Všetci ich získali v kumite. Posledný menovaný sa na tatami vrátil skoro po úctyhodných dvadsiatich rokoch!

zdroj: Seigokan

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava