Inšpirácie pre svadbu na jar: Zabavte hostí vo veľkom štýle

  • Inzercia
  • 29. marca 2023, 06:52

Svadby sa stávajú jedinečnými. Čoraz viac párov sa snaží pripraviť svojim hosťom nezabudnuteľný zážitok. Vyberajú si originálne miesta, zdobia si miestnosť podľa seba, vyberajú netradičné menu a nechávajú si vytvárať zaujímavé fotografie. Jar je krásnym obdobím, keď romantike prajú rozkvitnuté záhrady a príjemné počasie.

Foto: freepik.com

„Páry neplánujú rovnaké svadby ako ich rodičia a starí rodičia,“ hovorí svadobná plánovačka Chanda Daniels pre marthastewart.com. „Robia veci, ktoré rozprávajú ich jedinečný príbeh lásky, a to počas celého svadobného víkendu.“

Nepoznáme vašu osobnosť, no máme pre vás niekoľko tipov, ktoré môžu vylepšiť váš deň D k dokonalosti.

Miesto, program a svadobná hostina

Ako oživiť svadobnú hostinu a rozprúdiť zábavu? Vyskúšajte naše rady: 

  1. Netradičné miesta

Viac a viac párov sa rozhoduje pre svadobné miesta mimo tradičných miest ako sú kostoly alebo hotelové zariadenia. Medzi týmito netradičnými miestami sú napríklad pláže, parky, vinice, historické stavby alebo miesta s osobitou atmosférou. Koncom jari, keď je počasie čoraz teplejšie, je možné zorganizovať svadbu aj v exteriéri, no treba si pripraviť alternatívny plán pre prípad, že by pršalo. 

  1. Interaktívne zážitky

Súčasťou moderných svadobných trendov sú aj zážitky, ktoré zahŕňajú hostí. Napríklad:

  • Svadobné Bingo: Vytvorte vlastné bingové karty so slovami a frázami, ktoré sú súvisiace so svadbou (napr. „nevyspatá nevesta“, „prvý tanec“, „cukrovinky“). Hostia môžu zatiahnuť rôzne situácie a činnosti a zaplniť svoje karty.
  • Svadobný kvíz: Vytvorte kvíz so zaujímavosťami o novomanželoch a ich vzťahu. Hostia môžu odpovedať na otázky a zistiť, kto pozná pára najlepšie.
  • Fotobúdka s rôznymi rekvizitami a dekoráciami. Hostia si môžu vybrať kostýmy a hravo pózovať pred fotoaparátom.
  • Zdobenie vlastnej torty: Zabezpečte rôzne polevy a ozdoby a nechajte hostí vytvoriť si vlastné svadobné torty. Najlepšie dizajny môžu byť potom súčasťou samotného slávnostného stola.
  • Aktivity pre deti: Ak na svadbe budú deti, zabezpečte pre ne rôzne hry a aktivity, ktoré ich zaujmú. Napríklad maľovanie, rôzne stolové hry, pohybové hry, trampolína, triafanie do terča a pod. 
  1. Živá hudba na svadbu

Zahrňte do hudobnej zostavy pesničky, ktoré majú jarnú atmosféru alebo prinesú do svadby ľahkosť a radosť. Na jedinečnosti rozhodne pridá kapela alebo pianista na svadbu, s ktorým si dohodnete svoj vlastný repertoár. Obľúbenou voľbou je pianista na svadbu. Pianista sa aktívne zapája do diania, jeho hudba prináša emócie, romantiku a krásu, ktorá pozdvihne udalosť na novú úroveň. 

  1. Originálne jarné menu

V ponuke môže byť sezónne jedlo, ktoré sa dá nájsť v jarnom období, ako sú ovocie a zelenina. Napríklad, ako predjedlo môžu byť plnené paradajky s krémom z rukoly, ako hlavné jedlo môžete ponúknuť jarné kuracie rolády s bylinkovou omáčkou a ako dezert môže byť jarný ovocný šalát.

Svadobná výzdoba: EKO či pompézna?

Využite prírodné prvky, ako sú kvety, tráva a lístie, pre vytvorenie jarných dekorácií. Vytvorte napríklad stromčeky s kvetmi alebo farebnými listami ako pozadie pre fotografovanie.

Eco-friendly svadby

Viac a viac párov sa rozhoduje pre ekologické svadby. Zahrňuje to použitie recyklovateľných materiálov, minimalizáciu odpadu a využívanie udržateľných zdrojov. Zahrnutie eko-prvkov je v súčasnosti žiaduce. 

  1. Doprava ekologickými prostriedkami

Snažte sa napríklad využívať dopravu s nízkou emisiou, ako sú bicykle, elektrické vozidlá alebo verejná doprava, aby ste minimalizovali vplyv dopravy na životné prostredie. Ideálne je, aby mali všetci hostia miesto svadby blízko domova, no vieme, že to sa nedá vždy zabezpečiť. 

  1. Využite recyklované materiály

Na svadobné dekorácie, stoličky alebo kvetináče. Taktiež môžete zvážiť použitie vlastných vecí alebo vecí z druhej ruky, namiesto kúpy nových. Namiesto plastových nádob môžete zvoliť sklenené nádoby alebo tie, ktoré sú biologicky rozložiteľné, aby ste minimalizovali odpad a znečistenie životného prostredia.

Viac je viac: Veľkolepá svadba

To môže znieť ako protiklad k eco-friendly svadbám, no povedzme si úprimne: po období sociálneho odstupu, obmedzených spoločenských udalostí a strachu z vírusov, kto by netúžil sa trochu odviazať? 

Ak teda túžite po veľkolepej svadbe na zámku a svadobnej výzdobe ako z rozprávky, teraz je ten správny čas si ju dopriať. 

  1. Svetlá, ohňostroje

Maximalizmus sa môže prejaviť nie len v počte hostí, farebnosti výzdoby, množstve kvetov či kráľovskom stolovaní. Zahrnutie zaujímavých a inovatívnych prvkov, ako sú napríklad ohňostroje, LED svetlá, projekcie videí alebo interaktívne prvky môžu pridať dojem veľkoleposti a originality.

  1. Pripravte si plán B

Pri veľkolepej svadbe môžete popustiť uzdu fantázií, no dbajte na precíznu prípravu a organizáciu. Treba si dať pozor na každý detail, ideálne osloviť agentúru, aby vám pomohla zabezpečiť hladký priebeh celej udalosti. Je dobré mať pripravené alternatívne plány na riešenie problémov. Ako napríklad stan pre prípad dažďa, či alternatívne miesto.  

Aj keď sa na svadbe niečo pokazí, nezabudnite si užiť zvyšok svojho večera a oslavovať svoj špeciálny deň s vašimi hosťami. Stres z príprav svadby je už preč – teraz je čas na to, aby ste sa uvoľnili. Užite si svoj jedinečný večer s tými, ktorých máte radi – budete naň spomínať po celý život. 


Zdroj obrázkov: Freepik.com
Zdroj inšpirácií: https://www.marthastewart.com/

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof