Labilná zastávka poškodila fasádu, hluk z dopravy narúša pohodu bývania

Obyvateľka Piešťan nám zaslala list, v ktorom opisuje dočasné premiestnenie autobusovej zastávky pred ich dom na Ulici Dominika Tatarku v dôsledku zastavenia premávky na rekonštruovanej Dopravnej ulici. Labilná zastávka im v silnom vetre poškodila fasádu domu, ale čo je horšie, jej nešťastným umiestnením denne prichádza k zvýšenému hluku z dopravy i od ľudí, ktorí tu vyčkávajú na spoj. V dome, kde sú spálne smerované do ulice, majú poškodenú pohodu bývania.

Obyvatelia domu na Ulici D. Tatarku nesúhlasia s umiestnením autobusovej zastávky, zvýšený hluk z dopravy im kazí pohodu bývania (Autor: čitateľka )

Prečítajte si, čo nám napísala: „Dňa 10. marca 2023 mesto umiestnilo pred náš rodinný dom, ktorý sa nachádza na Ulici Dominika Tatarku, zastávku medzimestských i mestských autobusov. Rodinný dom je postavený v blízkosti chodníka, nedelí ho žiadna predzáhradka. Umiestnením zastávky bude narušené naše súkromie. Všetky spálne máme orientované na tejto strane. Prvý autobus odchádza 4.30 h ráno, čím môže byť narušený i nočný pokoj. Nikto nás o umiestnení zastávky vopred neinformoval. Dňa 10. marca som telefonovala na mestský úrad, kde mi nevedeli podať žiadne informácie.

Na druhý deň od nezmyselného umiestnenia zastávky nám bol ňou poškodený obklad na rodinnom dome, nevydržala totiž nápor vetra. Túto vzniknutú škodu na dome som nahlásila na mestskú políciu. Druhá zastávka je umiestnená mimo rodinných domov, kde je cestná komunikácia dostatočne široká. Tiež nevydržala nápor vetra. Nerozumiem, prečo nebola umiestnená oproti, ale posunutá k rodinným domom. V minulosti približne v týchto miestach stáli autobusy. Taktiež vedľa je firma Beauty Prestige, ktorá nebude môcť využívať minimálne štyri parkovacie miesta pre svojich zákazníkov.

Nikto z nás si neželá umiestnenie autobusovej zastávky na tomto mieste. V Piešťanoch bývame veľmi dlho na to, aby sme boli rešpektovaní a nebolo narúšané naše súkromie. S úctou obyvateľka Piešťan.“

Zastávka nevydržala nápor vetra a poškodila fasádu domu.

O premiestnení ani slovo

Situáciu s neakceptovateľným umiestnením zastávky pre sťažujúcu sa obyvateľku vysvetľuje Viliam Černý z Referátu dopravy a technickej infraštruktúry Mestského úradu v Piešťanoch: „V súvislosti so stavbou ‚Rekonštrukcia Dopravná ulica v Piešťanoch‘ – I. etapa je v súčasnej dobe realizovaná úplná uzávierka miestnej cesty Dopravná ul. v úseku od Vrbovskej cesty po predstaničný priestor. V rámci celkovej uzávierky boli na Dopravnej a Vrbovskej zrušené zastávky mestskej autobusovej dopravy a prímestskej autobusovej dopravy (MAD a PAD), a to Dopravná ul. I, Dopravná ul. II, Chirana a.s. a Mlyny. Nakoľko nejde o zastávky, ktoré sú využívané veľkým počtom cestujúcich, bola navrhnutá dočasná zastávka MAD a PAD na znamenie na Ulici D. Tatarku v oboch smeroch.

Umiestnenie zastávky bolo prerokované s dopravcom ARRIVA Trnava, a. s., prevádzkovateľom MAD a PAD v Piešťanoch, a odsúhlasené Okresným riaditeľstvom Policajného zboru, Okresným dopravným inšpektorátom v Trnave. Nakoľko ide o dočasné riešenie počas celkovej uzávierky, snahou mesta bolo kompenzovať zrušené zastávky na Dopravnej a Vrbovskej a znížiť dochádzkovú vzdialenosť cestujúcich v danej lokalite.

Dočasná zastávka je z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky odsadená od zastávky v opačnom smere nachádzajúcej sa pri objekte Remix, aby nedochádzalo ku kolíziám v križovatkách Ulice D. Tatarku s ulicami Urbánkova, Nábrežie Kolomana Fodora a Sládkovičova a k zamedzovaniu vjazdov a výjazdov vozidiel v miestach vjazdov rodinných domov.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj