Šperk ako ozdoba, ktorá doplní váš outfit v každej situácii

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 24. marca 2023, 08:37

Od nepamäti je bižutéria najrozšírenejšou ozdobou, ktorá zdobí naše telo a dopĺňa akýkoľvek vzhľad. Stala sa jednou z hlavných možností, ako vylepšiť náš štýl, posilniť náš imidž a vyzerať a cítiť sa každý deň oveľa krajšie.

Čo všetko treba zvážiť pri výbere šperku?

Pri nosení šperkov alebo, inými slovami, kompletných bižutérnych súprav z rovnakého materiálu a v rovnakých farbách platí pravidlo, že treba zvoliť jednoduchosť. Aj keď sa to môže zdať ako protirečenie, budete originálnejší.

Ak použijete viacero kusov, vyberte si jeden, ktorý viac upúta pozornosť, a dbajte na diskrétnosť kvality ostatných (náušnice, náramok, náhrdelník). Ale pozor, ak sa rozhodnete zaobísť sa bez toho druhého, oklamete sami seba, pretože jednoduchosť nie je synonymom absencie.

Hľadajte rovnováhu medzi oblečením a doplnkami. Ak sa rozhodnete pre veľmi pestré oblečenie, zvoľte jednoduchšie šperky. Ak však zvolíte jednofarebné oblečenie v neutrálnych tónoch, najlepšie urobíte, ak si nájdete objemné ozdoby, ktoré majú vizuálnu váhu a sú veľmi, veľmi kreatívne. Nezabudnite, že kontrast je vždy víťazom.

Zvýraznia vašu osobnosť

Nezabudnite, že bižutéria zvýrazňuje oblasť tela, kde ju nosíte. Okrem oblečenia, ktoré si vyberiete, sú kľúčom k šperkom, ktoré budete nosiť, aj vaše fyzické predpoklady (odtieň pleti a vlasov, ako aj výška a tvar tváre). Farebné šperky sú ideálne pre stredné a tmavé tóny pleti, zatiaľ čo svetlejšie tóny ocenia ľahkosť a jasnosť kúskov s nižším stupňom farebnosti.

Výška je ďalším bodom, ktorý treba zohľadniť. Čím ste vyššia, tým sú väčšie a pútavejšie. Naopak, čím nižšia je výška, tým menšie sú doplnky.

Aká je vaša tvár? Náušnice môžu zakryť alebo zvýrazniť vaše línie. Ak máte dlhú tvár, vyberte si široké náušnice a malé obruče. Ak máte okrúhlu tvár, odporúča sa zvoliť podlhovasté tvary a zavrhnúť obruče. A ak je vaša tvár hranatejšia, najlepšou voľbou sú dlhé náušnice.

Starostlivosť o šperky

O šperky sa treba starať bez ohľadu na ich zloženie, pretože sú veľmi jemné a cenné. Okrem toho pri ich kúpe investujete peniaze, takže ich udržiavanie ako „nové“ by malo byť predpokladom, aby vydržali v čase takmer neporušené. Preto nezabúdajte na čistenie bižutérie a starostlivosť o ňu.

(inzercia)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek