Čajky v semifinále čakajú opäť Košice. Séria odštartuje už v sobotu!

Piešťanské Čajky zvládli štvrťfinálovú misiu proti BK ŠK UMB Banská Bystrica, sériu ukončili podľa očakávania v najkratšom možnom čase a ich neporaziteľnosť na domácej scéne pokračuje. Nielen o tejto sérii sme sa zhovárali s trénerom Petrom Jankovičom a rozohrávačkou Natáliou Martiškovou.

Čajky budú v semifinálovej sérii favoritom na postup. (Autor: Laco Duračka)

Nabitý program v uplynulom období sa našťastie na hráčkach z kúpeľného mesta nepodpísal, „sovičky“ zmietli dvakrát bez akýchkoľvek starostí a v sobotu večer si vybojovali postup do semifinále. „Ďakujem súperovi za korektnú sériu a dievčatám, že k obom zápasom pristúpili zodpovedne. Naplnili sme papierové predpoklady. Som rád, že všetky baby dostali priestor a mohli si zahrať. Bol to aj zámer, ale aj dôsledok Federálneho pohára, keďže sme toho mali dosť,“ zhodnotil sériu s Banskou Bystricou tréner Peter Jankovič.

Piešťanom sa v oboch štvrťfinálových zápasoch podarilo nastrieľať trojciferný počet bodov (116 a 100) a vyhrať nad UMB takmer identickým rozdielom. Veľkým pozitívom pre trénera bol fakt, že sa v prvom rade zlepšil zdravotný stav tímu a vývoj jednotlivých duelov umožnil dať veľký priestor každej hráčke na súpiske.

„V oboch zápasoch sme splnili to, čo bolo vopred stanovené. Tiež sa zapojili všetky hráčky, sily boli tak rozložené a každý pridal ruku k dielu. Po Federálnom pohári sme boli fyzicky vyčerpané, hrali sme tam 3 stretnutia za sebou. Následne sa tomu prispôsobil program, aby sme zregenerovali. Začalo sa play off, všetci máme motiváciu a chuť, o tom netreba ani hovoriť,“ uviedla Natália Martišková.

Predčasný koniec štvrťfinálovej série dodal Čajkám extra čas na prípravu. „Samozrejme, padne to vhod, že budeme mať dostatok času na to, aby sme sa pripravili na súpera z Košíc,“ dodala rozohrávačka Piešťan.

Úradujúci majster zároveň už vie, proti komu nastúpi v semifinále. V papierovo najvyrovnanejšej sérii dokázali hráčky Young Angels Košice zdolať Šamorín 2:0 na zápasy a tak si s týmto súperom opäť po roku zopakujú sériu o to, kto sa zapojí do bojov o majstrovský titul a na koho zostanú stretnutia o bronz.  

„Dá sa povedať, že sme mali celý predchádzajúci týždeň trochu voľnejší, aby sme nazbierali sily na štvrťfinále. Dievčatá ešte dostali v pondelok voľno a od utorka sme sa začali pripravovať na semifinálovú sériu. Určite to nepodceníme a dôsledne sa pripravíme,“ vyhlásil Jankovič.

Semifinálová séria Piešťan s Košicami štartuje v sobotu 25. marca o 18.00 h v Diplomat aréne a hrá sa na tri víťazné zápasy.

Rozpis zápasov semifinálovej série – hrá sa na tri víťazné zápasy:

25.03.2023 o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

29.03.2023: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky

01.04.2023 o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

prípadný 4. zápas, 05.04.2023: Young Angels Košice – Piešťanské Čajky

prípadný 5. zápas, 08.04.2023 o 18.00 h: Piešťanské Čajky – Young Angels Košice

Foto: Ladislav Duračka

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof