Ako zabezpečiť pohodlie v spálni pre zdravý spánok

  • Inzercia
  • 22. marca 2023, 06:00

Skúsení dizajnéri venujú osobitnú pozornosť vybaveniu a výzdobe spálne: tretinu nášho života trávime v spánku.

Od kvality spánku priamo závisí zdravie pohybového aparátu, kardiovaskulárneho systému, pracovný výkon a spokojnosť so životom. Zhodnoťte spálňu očami dizajnéra: čo by sa malo teraz vylepšiť?

Cirkadiánne rytmy telesnej teploty určujú príjemnú teplotu vzduchu v spálni. Lekári odporúčajú inštalovať klimatizáciu pre dom a udržiavať teplotu v rozmedzí 16-19 °С.

Najlepšie možnosti pre klimatizácie pre spálne a detské izby:

• invertorový typ, udržiavajte nastavenú teplotu;

• nočný režim prevádzky, automatické prepínanie teploty o 1,5-2 stupňov nižšie ako denné;

• extra nízka hladina hluku;

• regulácia prívodu vzduchu do priestorov;

• ionizácia vzduchu znižuje riziko pľúcnych ochorení;

• v miestnostiach na prvom poschodí je potrebné odvlhčovanie.

Montáž klimatizácie sa musí vykonať pred dokončením dokončovacích prác, aby sa skryli vodiče a potrubia pred kondenzáciou.

Kvalitné prehozy na posteľ

Prehozy na posteľ cez deň ukryje obliečky. Moderné prehozy – vyrobené z jemného zamatového materiálu prepúšťajú vzduch, prispievajú k čistote a suchu obliečky. Poťah je ľahký, nekrčí sa, rýchlo skryje nerovnosti postele. Vplyv strojovej línie na povrch vrchných vrstiev látky je výsledkom lisovania za tepla, ktoré „uzatvorí“ izoláciu, čím sa životnosť prikrývky predĺži na mnoho rokov.

Syntetický materiál nehromadí prachové roztoče, mikroorganizmy a baktérie, nevytvára mikroskopické prachové častice vo vzduchu. Izba vyzerá uprataná, spánok je zdravý.

Tieniace závesy

Melatonín sa tvorí v tme. Tieniace závesy spoľahlivo chránia miestnosť pred slnečným žiarením a mesačným svetlom, vytvárajú príjemné relaxačné prostredie. Dizajn závesov sa ľahko vyberá pod posteľnou prikrývkou, textílie v spálni vyzerajú harmonicky.

Ortopedický matrac

Vymeňte pohovku v spálni za plnohodnotné lôžko s ortopedickým matracom. Už za dva týždne sa rozdiel prejaví v ľahkosti tela, absencii bolesti chrbta a zvýšení pracovnej kapacity. Prvotriedne matrace so stovkami nezávislých pružinových jednotiek podporujú chrbticu, zabezpečujú normálny krvný obeh a prispievajú k plnému a zdravému spánku.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof