Ako vyberať jarné športové oblečenie

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 21. marca 2023, 11:43

Je samozrejmosťou, že s príchodom jari každý športovec siaha po takom oblečení, v ktorom môže pohodlne športovať aj vonku. Verte, že existujú zvršky, v ktorých sa možno cítiť príjemne nielen pri športovaní v telocvični, ale aj pri športovaní v exteriéri. Či sa venujete behu, turistike alebo cyklistike.

   

Na jar je počasie veľmi nevyspytateľné – raz je chladno, potom zasa príliš teplo, preto je potrebné, aby športovec prispôsobil vrtochom počasia aj svoje oblečenie. Jarný športový odev má byť jednoducho vrstviteľný a ľahko skladovateľný. Dobré je, ak si bežec, turista alebo cyklista zvršky môže kedykoľvek odložiť, podľa aktuálnej potreby. Každý aktívny športovec vie, že tričká a cyklodresy je dobré voliť z pružných a priedušných materiálov. Medzi overené funkčné materiály patrí polyamid, polyester a elastan, ktoré majú výborné tepelnoizolačné vlastnosti. A navyše, funkčné športové oblečenie nie je náročné ani na údržbu. Veľmi rýchlo schne a netreba ho žehliť.   

Kvalitná spodná bielizeň

Kvalitná spodná bielizeň má udržať telo v teple aj v chladnom počasí a navyše, z povrchu pokožky má odvádzať aj vlhkosť. Na tieto účely je ideálne termoprádlo pánske alebo dámske, vyrobené zo špeciálnych tkanín. Merino tričká a ostatná bielizeň z merino vlny prekvapí svojou jemnosťou, hebkosťou, pružnosťou a vzdušnosťou. Jedná sa o veľmi kvalitný materiál, ktorý vďaka štruktúre dutého vlákna funguje ako tepelný izolant. Merino vlna je antibakteriálna, priedušná a elastická, získava sa zo špeciálne šľachtených oviec, z plemena merino. Dnes existuje cez štyristopäťdesiat plemien oviec a vlna z nich sa delí na tri kategórie – jemná, stredná a hrubá. Jemná merino vlna sa využíva na výrobu kvalitného oblečenia, stredná je krížená aj s inými plemenami oviec a hrubá vlna je produkovaná takzvanými dvojúčelovými plemenami oviec. Preto, ak sa športovec chce pri športovaní cítiť naozaj komfortne, spodná bielizeň z jemnej merino vlny mu to umožní.    

Praktické vrchné zvršky

Športovec, ktorý športuje v exteriéri, potrebuje vo svojom športovom šatníku, okrem jarnej bundy a nohavíc, aj mikinu alebo vestu. Mikiny sú obvyklou jarnou vrstvou oblečenia, ktorá je vhodná pre bežcov, turistov aj cyklistov. Či si športovec vyberie mikinu so zipsom po celej dĺžke alebo s polovičným zipsom, s dlhými rukávmi alebo bez rukávov, dobré je, ak je opatrená aj kapucňou. Vesty patria medzi najuniverzálnejšie jarné športové oblečenie, ktoré je možné kombinovať takmer s čímkoľvek. Výborne sa vrstvia a krátke i dlhšie strihy sú vhodné tak do chladného, ako aj do teplejšieho počasia.       

Inzercia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava