Deťom pomáhajú zvládať neľahké životné situácie

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 20. marca 2023, 00:01

Na Základnej škole Holubyho v Piešťanoch privítali v utorok 7. marca koordinátorov ochrany detí pred násilím z Národného projektu Podpora ochrany detí pred násilím spolu s manažérmi z Národnej linky na pomoc deťom v ohrození VIAC AKO NI(C)K.

Preventívno-osvetovú aktivitu formou prednášky zrealizovali na Základnej škole Holubyho pre žiakov siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka. (Autor: archív školy)

Preventívno-osvetovú aktivitu formou prednášky pre žiakov siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka sme zrealizovali v spolupráci s Marcelou Galbavou z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch. O tom, ako linka na pomoc deťom v ohrození funguje a kam sa môžu deti obrátiť, ak sú v rôznych neľahkých životných situáciách, nám rozprával skúsený lektor, manažér metodického riadenia Andrej Kostanjevec.

Cieľom linky VIAC AKO NI(C)K je pomôcť deťom poradiť a nájsť riešenie situácie, kedykoľvek to potrebujú. Odborne vyškolení konzultanti sú pripravení chatovou formou alebo cez aplikáciu na komunikáciu s klientmi. Deti sa môžu spoľahnúť na úplnú diskrétnosť celej komunikácie, vrátane spracovania osobných údajov. Takáto pomoc je pre deti v dnešnej dobe nenahraditeľná a určite nezastupiteľná, keďže sa denne stretávajú s rôznymi negatívnymi vplyvmi – v online priestore alebo v bežnom živote. Pomoc odborníkov môže byť pre dieťa oporným bodom a záchranou, pretože práve títo ľudia môžu byť preňho jediným spojením.

Sme veľmi radi, že sme mohli našich žiakov obohatiť o takúto prednášku a priblížiť im, na koho sa môžu obrátiť bez toho, aby sa hanbili alebo mali pocit neistoty. Národnú linku na pomoc deťom v ohrození môžete kontaktovať prostredníctvom www.viacakonick.sk alebo pomoc@viacakonick.gov.sk.

Veronika Brošová, koordinátorka prevencie na ZŠ Holubyho

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela