Benefičná akcia pre Milana Drinku: Tento človek za to stojí!

Ak je niekto, kto si skutočne zaslúži benefičné podujatie zorganizované v priebehu jedného týždňa, je to mestský policajt Milan Drinka. Tak znelo posolstvo akcie, ktorá sa konala v priestoroch Mestského kultúrneho strediska Piešťany. Podujatie spojilo viac ako 30 dobrovoľníkov, ktorí tým vyjadrili podporu jemu i jeho rodine.

Bez nároku na honorár na akcii zaspieval Peter Juhás. (Autor: am)

Milan Drinka je dlhoročným príslušníkom Mestskej polície mesta Piešťany. Je onkologickým pacientom a jeho zložitá životná situácia nenechala ľahostajných kolegov a zamestnancov mesta, ktorí sa rozhodli pre neho zorganizovať charitatívnu zbierku a podujatie s názvom Rozprávkovo – s podtitulom ‚urobme spolu zázrak‘. „Milana si všetci vážia ako slušného, dobrého človeka, skvelého kolegu a zodpovedného zamestnanca. Vo svojej práci má vždy ľudský prístup. Ľudia ho radi stretávajú, vie vždy pochopiť, povzbudiť, pomôcť. Je to človek, pre ktorého chceme dať sily dokopy a vyjadriť mu podporu aspoň takouto formou,“ uviedli organizátori podujatia, ktorými bolo Materské centrum Úsmev a Mesto Piešťany.

Dáša Dzurechová z Materského centra Úsmev sa v úvode akcie prihovorila návštevníkom a skonštatovala, že ten ‚zázrak‘, ktorý spomínali v názve podujatia, sa aj skutočne udial: „V priebehu týždňa sa 30 ľudí dohodlo, zorganizovalo podujatie, oblieklo do kostýmov a povedalo si, že tento človek za to stojí. Nie je to zázrak? A nie je zázrak, že sme naplnili túto sálu?“ Dzurechová sa zamyslela nad tým, že zázrak je i to, že prišiel spevák Peter Juhás a ponúkol sa, že bez nároku na honorár na podujatí zaspieva: „Zázraky sa dejú a verím, že zázrak sa udeje aj v rodine Milana Drinku.“

S úctou ku kolegovi prišlo na podujatie viacero mestských policajtov, ktorí deťom prostredníctvom špeciálnych okuliarov ukázali napríklad i to, ako vidí človek pod vplyvom omamných látok. „Štátni“ policajti zasa predviedli odoberanie odtlačkov prstov a načreli tak do odboru daktyloskopie. Dobrovoľníci sa prezliekli do kostýmov pirátov, Elzy, Anny a Olafa z Ľadového kráľovstva, Dumbledora, Hermiony a ďalších z filmov o Harrym Potterovi, či do kostýmov vtáčikov z Ria. Deti na stanovištiach plnili rôzne úlohy a pripravené pre ne boli aj tvorivé dielničky. Vstup na podujatie bol voľný, no počas celej akcie bolo možné dobrovoľne finančne prispieť do pokladničky. Napokon sa podarilo vyzbierať 984 eur.

Milan Drinka musí podstúpiť liečbu, ktorú si musí hradiť sám. Aj keď sa lieči v Národnom onkologickom ústave v Bratislave, jeho stav sa veľmi zhoršil. Navrhli mu imunoterapiu, ktorú mu Všeobecná zdravotná poisťovňa už trikrát zamietla. Nakoľko liečba bude veľmi finančne náročná, rodina prosí o pomoc pri záchrane jeho života, aby ešte mohol vidieť vyrastať svoje vnúčatá.

Transparentný účet Milana Drinku: SK13 0200 0000 0047 4376 3955

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel