Zbavte sa bolesti chrbta: vyberte si správne matrace

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 17. marca 2023, 11:42

Ľudia, ktorí vedú sedavý spôsob života, majú zvyčajne problémy s chrbtom. V tomto prípade je potrebné byť veľmi zodpovedný.

Matrace pre zdravý spánok a usporiadanie miesta na spanie je dôležité.

Na prvý pohľad je veľmi ťažké si vybrať matrac, ale ak k problému pristúpite správne a analyzujete všetky nuansy, požiadavky a želania, zabezpečíte si pohodlný spánok a odpočinok. Uvažujme teda, aké typy matracov a ich vlastnosti sú vhodné na riešenie vyššie spomínaných problémov s chrbtom

Pri osteochondróze je vhodné kupovať matrace strednej tvrdosti. Vybrať si môžete napríklad bezpružinový typ matraca. Výplň môže byť buď latex, kokosové vlákno alebo pamäťová pena. Taktiež, ak máte problémy s pohybovým aparátom, môžete si vybrať obojstranný matrac s rôznym stupňom tuhosti.

Výška výrobku by mala byť aspoň 20 cm. V prípade osteochondrózy sa odporúča spať na boku.

Pri interkostálnej hernii nemôžete vyberat príliš mäkké a príliš tvrdé modely. V tomto prípade možno zvážiť aj bilaterálne modely. Napríklad matrac BENAB LATEXO S1000.

Stredné alebo tvrdé modely sú dobré pre zakrivenie chrbtice. Napríklad BENAB MEMORY SUPRA. Plnivo môže byť prírodný alebo syntetický latex, kokosové vlákno. Je lepšie zvážiť bezpružinový typ matraca a odporúča sa spať na chrbte.

Pacientom s ischiasom sa odporúčajú matrace strednej tvrdosti. Matrac by tiež mal pôsobiť anatomicky. Dobre sa tu prejavuje model BENAB ERGOMAX, pružinový matrac na samostatnej jednotke Pocket Spring.

Ľudia s artritídou by nemali vyberať mäkké matrace. Z výplní môžete zvážiť pamäťovú penu, polyuretánovú penu, ortopedickú penu a latex. Môžete si vybrať model na samostatnej pružinovej jednotke Pocket Spring. Odporúča sa spať na boku s malým vankúšom medzi nohami.

Pri výbere matraca by ste nemali zabúdať na také kritériá, ako je váha, vek a počet spiacich v posteli. Vyberte si teda matrace, ktoré vám pomôžu zmierniť bolesť a zmierniť pocit nepohodlia, najmä preto, že BENAB má veľa takýchto modelov!

(Inzercia)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín