Poznáte týchto podvodníkov?

  • Krimi / Piešťanský týždeň / Nezaradené
  • 17. marca 2023, 15:06

Polícia hľadá podvodníkov. Trnavskí policajti vyšetrujú prípad, pri ktorom predávajúci cez internetový bazár naletel podvodníkovi.

(Autor: KRPZ)

V súvislosti s týmto prípadom polícia žiada o pomoc pri stotožnení dvoch mužov na záberoch. Títo svedkovia by totiž svojou výpoveďou mohli pomôcť k objasneniu skutku.

Začiatkom februára mal muž predávať cez internetový bazár pneumatiky v hodnote takmer 100 eur. Na inzerát mu mala odpovedať osoba, ktorá si pod zámienkou kúpy tovaru vyžiadala údaje k jeho platobnej karte. Po ich poskytnutí predávajúci nakoniec prišiel o viac ako 5500 eur.

Policajti vec riešia v súvislosti s prečinmi podvodu a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Ak ste mužov na fotkách spoznali, kontaktujte políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo nám napíšte súkromnú správu na náš FB Polícia SR – Trnavský kraj.

PÁCHATEĽ POUŽIL KLASICKÝ SCENÁR

Tieto typy podvodov prebiehajú zväčša veľmi podobne. Podvodníci sa zamerajú na inzerujúcich používateľov internetových bazárov. Navonok prejavia záujem o produkt, ktorý je predmetom inzerátu a napíšu predávajúcemu, že danú vec chcú, a že zaplatia ihneď.

Potom pošlú predávajúcemu link. Akonáhle kliknete na tento odkaz, máte vyplniť číslo karty a všetky údaje s kartou späté, aby vám mohli peniaze poslať na váš účet.

POZOR, PODVOD: Pri prevode peňazí stačí číslo účtu, nie údaje o platobnej karte!

Nikdy nikomu na internete neposielajte číslo karty, dátum expirácie a bezpečnostné heslo karty.

Ak už ste údaje o karte poslali, bezodkladne kontaktujte svoju banku za účelom jej zablokovania. V prípade, ak vám už vznikla škoda a prišli ste o peniaze, choďte na políciu podať oznámenie.

KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav