Nesmrteľné skladby Freddieho Mercuryho postavili divákov na nohy

Do Piešťan pricestovali so šou vytvorenou nesmrteľnými piesňami, prepracovanými choreografiami, pútavým svetelným divadlom, príbehom, emóciami a benefičným rozmerom. V pondelok 6. marca sa Dom umenia zaplnil do posledného miesta, pričom na sedadlá zasadli fanúšikovia legendárnej kapely Queen.

Foto: am

„Freddie Mercury bol pre mnohých idolom. A my sme sa rozhodli, že výťažok z turné poputuje Nadácii Detského kardiocentra, aby aj choré detičky mohli nasledovať svoje idoly,“ uviedol v úvode predstavenia Queen show – pocta legende režisér Patrik Vyskočil. Ten sa okrem režisérskej stoličky blysol aj na pódiu v jednej z piatich herecko-speváckych postáv. Spolu s ním si piesne Freddieho Mercuryho a kapely Queen zaspievali aj ďalšie hviezdy slovenskej muzikálovej scény Dárius Kočí, Lukáš Pišta, Lenka Machciníková a Monika Drgáňová.

Mercuryho život v predstavení rozdelili do pomyselných piatich častí, pričom v každej zazneli dominantné piesne, ktoré dotvárali jeho životný príbeh. Okrem skladieb sa herci a speváci prihovárali publiku s viac či menej známymi informáciami o živote legendy a približovali tak momenty, ktoré formovali jeho osobnosť a ovplyvňovali tvorbu.

Piesne zneli v rámci predstavenia v originálnej anglickej verzii, no pre tých, ktorí potrebovali v slovenskom jazyku priblížiť, o čom sú, boli pripravené dve obrazovky so slovenským prekladom textov. Nechýbali skladby ako Radio Ga Ga, Love Of My Life, Who Wants To Live Forever, Somebody To Love, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, I Want To Break Free, We Are The Champions a mnoho ďalších. Atmosféru legendárnych skladieb umocňovali vydarené tanečné variácie, ktoré choreograficky pripravil Patrik Ščasnovič. Pozoruhodná bola i svetelná šou s efektným scénickým vizuálom.

Predstavenie prinieslo emócií „na kilá“. Už počas prvých tónov bolo v publiku vidno utieranie sĺz, našli sa však i fanúšikovia, ktorí v stoji tlieskali po každej skladbe. Nechýbali nadšené vzdychy po zaznení prvých tónov jednotlivých skladieb, ale aj smiech či zamyslenie. V závere vystúpenia bolo na nohách celé hľadisko a tlieskalo interpretom dlhé minúty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav