Úspešní piešťanskí karatisti na Grand Prix Slovakia

  • Šport / Ostatné športy
  • 1. marca 2023, 00:02

V bratislavskej hale NTC sa v dňoch 17. až 19. februára konala najväčšia medzinárodná súťaž v karate Grand Prix Slovakia 2023, ktorej sa zúčastnili aj členovia piešťanského klubu Seigokan.

Piešťanskí karatisti dosiahli na prestížnej súťaži výborné výkony. (Autor: archív Seigokan)

Ide o prestížne podujatie, ktoré je hodnotené veľmi vysoko medzi najvyššími súťažami celej Európy. Štartovná listina bola zaplnená oveľa skôr, ako bol termín ukončenia prihlasovania.  Spolu 1831 pretekárov malo 2479 štartov! Obrovské čísla hovoria o veľkom záujme a zároveň to pridáva na atraktivite súťaže. Usporiadať medzinárodnú súťaž takýchto rozmerov je pre Slovenský zväz karate veľmi náročné, ale vďaka obetavosti množstva karatistov najmä z Bratislavy sa im to opäť úspešne podarilo.

Medzi špičkou Európy boli aj najlepší súťažiaci z piešťanského karate klubu Seigokan. Sily si merali v konkurencii najskúsenejších pretekárov Európy v dvoch disciplínach. V kata súťažili: Lucia Verčimáková, Martin Verčimák, Adam Čársky, Maxim Kollár, Ján Drahovský a Annamária Valová. V zápasoch kumite štartovali Nina Bolebruchová a Šimon Prievozník, ktorý zároveň pomáhal ako usporiadateľ. Vo veľmi silnej konkurencii stáli na stupňoch víťazov dvaja členovia tímu Seigokan – najmladšia, iba sedemročná Lucia Verčimáková obsadila tretie miesto v kata detí do 8 rokov a Maxim Kollár bol druhý v kata detí do 10 rokov. Martin Verčimák skončil na siedmej priečke v kata do 12 rokov, čo je vzhľadom na vysoký počet súperov výborný výsledok.

Okrem súťažiaceho tímu, rodičov a trénerov bol z týchto skvelých výsledkov nadšený celý klub. Iba vďaka obrovskému nasadeniu a entuziazmu trénerov, súťažiacich a rodičov dosahujú jeho členovia prestížne výsledky na medzinárodnej úrovni. Škoda, že bez podpory mesta či štátu! Ďakujeme všetkým súťažiacim za ich výkony a rodičom, trénerom a všetkým, ktorí pomáhajú klubu zlepšovať podmienky na trénovanie.

Michal Babiar

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav