Pohovky v najhorúcejších farbách sezóny – preskúmajte sýte odtiene tmavomodrej a zelenej

  • Inzercia
  • 25. februára 2023, 16:46

Aj keď je podľa inštitútu Pantone farbou roka 2023 Viva Magenta, ktorá je odtieňom karmínovej červenej, fanúšikovia hlbokých tónov tmavomodrej a zelenej môžu spať pokojným spánkom. Tejto sezóne vládnu velúrové sedačky fľaškovo zelenej a hlbokej tmavomodrej farby!

Moderné pohovky do obývačky – trendy 2023

Moderná pohovka je krásna a pohodlná. Má mäkké čalúnenie a zaoblené tvary. Obohacuje interiér pohodlným a funkčným miestom na oddych a zároveň doňho privádza optimistickú, pozitívnu energiu. Okrem farieb roka, ktoré vybral inštitút Pantone, do interiérov odvážne vstupujú: tmavomodrá, smaragdová a fľaškovo zelená, horčicová žltá a tehlovo červená. Pohovky s výraznými sýtymi farbami perfektne oživujú interiér.

Fľaškovo zelená a hlboká tmavomodrá sú najvychytenejšie farby tejto sezóny!

Tmavá, sýta zelená, nazývaná tiež fľaškovo zelená, je elegantný odtieň so štipkou tajomnosti, ktorý asociuje interiéry palácov a sídiel z 19. stor. Sedačka tejto farby je nápadným a zároveň sofistikovaným doplnkom. Okrem toho spôsobuje, že z interiéru sála vznešenosť a elegancia. 

Druhá supermoderná farba je sýta, hlboká tmavomodrá – neobyčajne elegantná a vkusná, a ešte stále pomerne zriedkavá v obývačkách. 

Do akého interiéru sa hodia pohovky fľaškovo zelenej alebo hlbokej tmavomodrej farby?

Pohovky s velúrovým poťahom fľaškovo zelenej alebo hlbokej tmavomodrej farby vytvárajú pocit luxusu, a preto sa najviac hodia do elegantných interiérov, napr. zariadených v glamour, modern classic, klasickom alebo anglickom štýle. Sedačka so zeleným čalúnením sa bude krásne vynímať aj v boho a eko interiéroch. Do menších priestorov bude lepšia kompaktná dvojmiestna sedačka na nožičkách, ktoré nábytok vizuálne odľahčia.

Odtiene tmavomodrej a zelenej môžu mať nielen jednoduché pohovky do obývačky, ale aj retro modely a kusy inšpirované nábytkárskou ikonou – pohovkou Chesterfield. Takto široký výber uľahčuje voľbu vhodného modelu pre daný interiér. Aj tie najjedinečnejšie modely sedačiek sa dnes dajú rozložiť na plochu na spánok. Sedačka, ktorá sa rozkladá dopredu bude cez deň vyzerať ľahko a elegantne, no ak sa hostia rozhodnú u vás prespať, rýchlo sa zmení na pohodlnú posteľ.

Ak snívate o modernej a štýlovej súprave, ktorá je rozložiteľná na jednoduchú posteľ, zároveň bude prevedená v krásnom sýtom odtieni tmavomodrej alebo zelenej, určite si pozrite sedačky na agatanabytok.sk.

Predajne Agata sú v Poľsku renomovanou značkou. V 30 veľkoplošných predajniach si zákazníci môžu kúpiť výrobky od viac ako 250 rôznych výrobcov z Poľska a zo zahraničia. Spoločnosť disponuje širokým okruhom poradcov, dizajnérov a odborníkov. Od roku 2022 predajne Agata pôsobia aj online na Slovensku pod názvom Agata Nábytok.

Farba sedačky nie je všetko – na čo by ste ešte nemali zabudnúť?

Tak ako farba, rovnako sa menia aj trendy v oblasti konštrukcie a formy pohoviek. Geometrické tvary, ktoré dominovali v posledných rokoch, systematicky vytláčajú mäkké a zaoblené tvary. Za trend sa stále považujú pohovky na nožičkách. Vyzerajú ľahko a nevšedne, vďaka čomu sa hodia aj do menších priestorov. Ak sa rozhodnete pre rozkladaciu pohovku s úložným priestorom, okrem úžasného dizajnu získate aj pohodlnú posteľ. Nemenšiu úlohu hrá aj samotná poťahová látka. Okrem velúru, ktorý je známy už z predchádzajúcich sezón, sa do prvenstva dostali tiež prírodné materiály ako vlna alebo ľan. Moderné sú aj modulové sedačky, pretože umožňujú vytvoriť personalizovaný priestor. 

A čo tak tmavomodrá alebo zelená prikrývka?

Dnes sa iba zriedkavo používajú prikrývky alebo deky na prekrytie sedačky alebo ochranu čalúnenia. Poťahové látky sú stále viac a viac odolné voči oderu či žmolkovaniu, zároveň sa zjednodušila aj ich údržba. Mali by sa exponovať, nie zakrývať. Samozrejme nič vám nebráni v tom, aby ste na koženú pohovku hodili hrubú deku alebo vankúše kontrastnej farby. 

Zhrnutie

V palete moderných farieb na sezónu 2023 nechýbajú sýte odtiene. Váš domov bude plný trendov, pokiaľ do neho pridáte štýlovú sedačku buď v intenzívnej tmavomodrej alebo fľaškovo zelenej farbe, ktorá bude tiež ladiť s celkovou úpravou interiéru.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda