Tesláci, píšte spomienky, posielajte fotografie, chystá sa kniha!

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 22. februára 2023, 00:01

Spomínate si na zašlú slávu piešťanského koncernového podniku Tesla? Na výrobu elektrónok, polovodičov, integrovaných obvodov či iných komponentov, ktoré boli súčasťou výrobného programu podniku, ktorý v časoch najväčšej prosperity zamestnával viac ako štyritisíc robotníkov, technikov, stredoškolákov aj vysokoškolsky vzdelaných pracovníkov, medzi nimi vedcov a výskumníkov? Ak patríte do generácie, ktorá si čokoľvek z Tesly pamätá a na čokoľvek si spomína, máme pre vás pozitívnu informáciu.

Fotografie a spomienky na Teslu pošlite na adresu teslapiestany@gmail.com. (Autor: FB Piešťany - History)

Už dlhší čas má zozbierané zaujímavé historické fakty o výrobe a vývoji, ale aj o iných zaujímavostiach piešťanskej Tesly renomovaný elektroodborník, ktorý odovzdal spracované údaje o jej histórii zopár kľúčovým osobnostiam podniku, aby mu pomohli vytvoriť komplexnejší knižný obraz o dobe, ľuďoch a ich snahe vyvíjať a zdokonaľovať výrobný program Tesly Piešťany.

Vážení čitatelia, ak ste aj vy patrili medzi zamestnancov Tesly alebo v tejto elektrofabrike pracovali vaši blízki, predkovia a máte akékoľvek zaujímavé fotografické materiály, ktoré by sa dali použiť do knižnej publikácie, pošlite ich na e-mailovú adresu: teslapiestany@gmail.com.

Rovnako vyzývame pozitívne naladených ľudí k tvorbe textového obsahu. Vaše spomienky na život – pracovný, kultúrny, spoločenský, športový, oddychové aktivity či rekreačné pobyty a turistiky, organizované Teslou a jej pracovníkmi – napíšte na rovnaký e-mail.

Odmenou vám bude zaujímavá kniha a v nej publikované vaše meno, príbeh, fotografia. A ak sa nájdu takí, ktorí by na túto publikáciu vedeli finančne prispieť akoukoľvek sumou, odmenou im bude dobrý pocit zo zachovania historických faktov o piešťanskej Tesle.

Ďakujeme! Viera Dusíková, redaktorka PT, bývalá pracovníčka Tesly Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína