Mladý muž sa priotrávil škodlivinami z kúrenia

Hovorí sa, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Počas vykurovacej sezóny sa môže stať i to, že sa v spánku priotrávime škodlivinami, ktoré unikajú z vykurovacieho telesa alebo dymovodu.

Na Heinolskej ulici v Piešťanoch zasahovali hasiči pri záchrane mladého muža priotráveného škodlivinami. (Autor: TV Piešťany)

Toto sa stalo vo štvrtok 9. februára dopoludnia mladému mužovi, ktorého privolaní hasiči našli spadnutého na podlahe rodinného domu na Heinolskej ulici v Piešťanoch. Hoci analyzérom rôznych typov plynov, Drägerom, nezistili neprípustné hodnoty, pri použití detektora CO sa postupne v byte objavili rôzne hodnoty. Hasiči preto odstavili plynový kotol a odporučili nepoužívať ani kotol, ani dymovod a zavolať odborníkov.

Piešťanskí hasiči pomáhali v stredu 8. februára záchranárom pri transporte zranenej ženy z lesa medzi Chtelnicou a Dolným Lopašovom. Príslušníci HaZZ naložili pacientku s poranenou nohou na štvorkolku a z ťažko dostupného terénu ju priblížili k záchranárom, ktorí si ju prevzali do svojej opatery.

Na Ulici A. Hlinku otvárali hasiči v piatok 10. februára večer byt, ktorý nemohla otvoriť staršia imobilná majiteľka. K nepohyblivej žene tak mohli vpustiť jej rodinného príslušníka. Lekárska pomoc v tomto prípade nebola potrebná.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda