Hokeju treba pomôcť!

Hokej patrí k Piešťanom dekády a momentálne je vo veľmi vážnom ohrození. Niekoľkomesačná nefunkčnosť zimného štadióna výrazne komplikuje činnosť hokejovému klubu HK Havrani, ktorý musí pre 180 mládežníkov hľadať dočasný azyl v iných mestách. Mrzí ma, že mladí hokejisti musia fungovať v takto sťažených podmienkach a reálne im hrozí ukončenie činnosti, o čom sa môžete dočítať v časti aktuálneho vydania.

Tomáš Horký (Autor: red)

Ako sme už viackrát písali, problémy s rekonštrukciou zastaranej strojovne mohli byť už dávno vyriešené, ak by vtedajší primátor Miloš Tamajka spolu s časťou mestských poslancov v úvode ich volebného obdobia v roku 2015 nezmarili investíciu viac ako 1,5 milióna eur do výstavby tréningovej haly a rekonštrukcie strojovne, ktorá by dokázala utiahnuť ľadovú plochu na hlavnom štadióne i vo vedľajšej tréningovej hale.

Na účte mesta bol v roku 2015 zo štátneho rozpočtu vyčlenený milión eur. Ďalších päťstotisíc prisľúbil vtedajší premiér SR Robert Fico doplatiť zo svojej rezervy a stotisíc sľúbil hokejový zväz. Na dofinancovanie projektu bolo potrebných výrazne menej financií z mestského rozpočtu, ako je teraz.

Problém mohol byť vyriešený a Piešťany mohli mať krásny hokejový areál, ktorý mal potenciál byť národným hokejovým centrom a vo výborných podmienkach tu mohol fungovať mládežnícky šport spolu s profesionálnym. Bohužiaľ, nestalo sa tak, čo dodnes nechápem.

Piešťanský zimný štadión patril dlhé roky k tým najlepším na Slovensku. Hostil prestížne medzinárodné turnaje mládežníckych majstrovstiev sveta, Memoriál Ivana Hlinku, svoje zápasy sem chodila hrávať aj mužská reprezentácia a taktiež tu mali svoje zázemie mládežnícke reprezentácie a v kombinácii s infraštruktúrou Piešťan a strategickou polohou bol výborne dostupným miestom. Teraz je z neho iba nefunkčná stavba, ktorá čaká, čo sa s ňou bude diať.

Najhoršie na tom je, že trpia mládežníci, ktorí len chcú športovať a robiť to, čo ich tak baví – hrať hokej!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava