Oslovte svoju lásku, je čas na odvahu!

  • Piešťanský týždeň / Mladí dnes / Spravodajstvo
  • 14. februára 2023, 12:06

V deň, keď sa v obchodoch začne predávať naše tohtoročné už siedme vydanie Piešťanského týždňa, v utorok 14. februára, si spolu s novinami možno kúpite aj čokoládové srdiečko, bonbóny, kvietok či valentínku. Áno, práve v tento deň zaláskovaní oslávia sviatok svätého Valentína.


Ak si chcete svoju lásku zamknúť, Most zaľúbených je vám k dispozícii pred Edenom. (Autor: ilustr. foto: Supa)

Piešťanci síce nemajú ani Marínu, ani zaľúbeného Sládkoviča, na počesť ktorých si v Banskej Štiavnici zamykajú svoju lásku zaľúbenci z celého sveta, zato máme hotel Eden, pred ktorým stojí mostík. A ten sa 14. februára 2012, teda už pred jedenástimi rokmi, stal Mostom zaľúbených. Svoju lásku si tu počas slávnostného ceremoniálu zamkli aj známe slovenské dvojice – Elena Podzámska s Matejom Chrenom, Zuzana Haasová a Nikol Weiterová s partnermi. Niektoré lásky vydržali, iné nie, ale tá vaša má iste šancu!

A my vám, naši drahí čitatelia, želáme láskou prežiarený nielen svätovalentínsky deň, ale aj tie nadchádzajúce! Majte odvahu, oslovte vašu platonickú, vysnenú lásku, čo ak… sa stane zázrak?

Skôr, než sa tak stane, dovoľte nám informovať vás, kto bol Valentín a prečo práve 14. februára si pripomíname jeho svätosť cez skutky a činy lásky? O svätom Valentínovi, ktorý žil v treťom storočí nášho letopočtu, koluje veľa legiend.

Panovník Claudius II. rád a často viedol vojny, no rímski muži neradi vstupovali do vojska. Podľa Claudia bol ich dôvod jednoduchý – nechceli opúšťať svoje ženy a rodinu. Ženatých mužov preto panovník nepovažoval za dobrých bojovníkov. Zakázal všetky zásnuby a sobáše v celom Ríme. Valentín bol v tom čase rímsky kňaz, ktorý aj napriek cisárovmu zákazu tajne sobášil zamilované páry. Keď to Claudius zistil, uväznil ho a odsúdil na trest smrti. Poprava sa konala 14. februára roku 296. Pred svojou smrťou napísal Valentín milostný list dcére väzenského dozorcu, do ktorej sa zaľúbil, a tak vzniklo prvé valentínske prianie.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola